Hoppa till huvudinnehållet

Lätt för Upcoming Artist på Färjestad

Publicerad:
Åmålshästen Upcoming Artist med Roger Anderberg i sulkyn vann på Färjestad i måndags.
Åmålshästen Upcoming Artist med Roger Anderberg i sulkyn vann på Färjestad i måndags. Foto: David Lövgren

Det blev Åmålsseger på Färjestad i måndags när Roger Anderberg segrade med sin Upcoming Artist i kvällens sista lopp som var B-tränarserien.

Loppet kördes i ett bra tempo där Ivan anförde med Upcoming Artist i dennes rygg och första kilometern noterades till 1.13,6. I sista sväng hade dessa två en bra bit till övriga fältet och när Roger Anderberg gav anfallsorder så avgjorde sexåringen med fyra längder på 1.15,0a/2 140 meter.

Efter flera fina insatser har Upcoming Artist hittills i år sprungit in 100 000 kronor.

Tränar hästen gör Roger Anderberg som också äger tillsammans med hustrun Gun.

Som fyra i detta lopp inkom Mcclintock som gjorde en stark upphämtning efter att tappat mycket mark på en galopp i första sväng. Christer S A Karlssons häst är värd att passas framöver!

I kallblodsloppet blev det ett tredjepris till Åmålshästen Lill Kvikken som kördes av Färjestads Morgan Ivarsson. Vann gjorde Troll Tundra på fina 1.26,3/1 640 meter medan Lill Kvikken noterade 1.26,6 vilket var en rekordsänkning med 2,2 sekunder.

Artikeltaggar

ÅmålstravetFärjestadstravetFärjestadstravetTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.