Hoppa till huvudinnehållet

23 miljoner till 50 projekt i Karlstads stift

Publicerad:
Kroppa kyrka vid ett tidigare renoveringsarbete.
Kroppa kyrka vid ett tidigare renoveringsarbete. Foto: Filip Kowalski

Karlstads stift har fått drygt 23 miljoner kronor via den kyrkoantikvariska ersättningen (KAE) och pengarna kommer att gå till vård och underhåll av kyrkor, inventarier och kyrkotomter under nästa år.

Vid Karlstads stifts sammanträde på måndagen fördelades pengarna ut till 50 olika projekt i Värmland och Dalsland.

Bland annat kommer pengarna gå till omläggning av skiffertaken på Kroppa och Stora Kils kyrkor, omläggning av spåntaket på Östmarks kyrka, renovering av torn och lanternin på Östra Ämterviks kyrka och renovering av fönster och dörrar på Nordmarks kyrka.

I Dalsland är de större bidragsprojekten tak- och fasadrenovering på Råggärds kyrka och fönsterrenovering på Färgelanda kyrka.

Varje år delar staten totalt ut 460 miljoner kronor för att kulturarvet ska kunna bevaras, användas och utvecklas.

Artikeltaggar

DalslandKarlstads stiftKyrkorNyheterVärmlands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.