Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Jourcentralen innebär en betydande trygghet

Publicerad:
Dalslands sjukhus i Bäckefors. Sverigedemokraternas representanter i norra hälso- och sjukvårdsnämnden vill att det tas fram förslag på hur en fortsatt nattöppen jourcentral ska kunna finansieras även efter nyår.
Dalslands sjukhus i Bäckefors. Sverigedemokraternas representanter i norra hälso- och sjukvårdsnämnden vill att det tas fram förslag på hur en fortsatt nattöppen jourcentral ska kunna finansieras även efter nyår. Foto: Tommy Löfgren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I november 2019 stoppade Sverigedemokraterna i norra hälso- och sjukvårdsnämnden förslaget från den blågröna minoriteten att inte längre ha nattöppen jourcentral på Dalslands sjukhus i Bäckefors. Tyvärr kom vi då inte längre än till att fortsatt ha öppet på natten till den 31 december 2020.

På senaste nämndmötet den 23 april lämnade Sverigedemokraterna in ett så kallat initiativärende i vilket vi yrkade att tjänstemännen ska ta fram förslag på finansiering av fortsatt nattöppen jourcentral efter den 31 december 2020. Vi yrkade också på att ärendet skulle avgöras på mötet, men nämnden beslutade istället att det skall avgöras på nästa möte vilket äger rum i slutet på maj månad (28 maj).

Senast den 30 juni 2020 måste nytt beslut fattas om hur det blir efter 31 december 2020 med den nattöppna jourcentralen i Bäckefors och även om det inte är många patienter per natt som måste uppsöka denna, så innebär det en betydande säkerhet och trygghet för de nästan 45000 medborgare som bor i Dalsland att dygnet runt ha tillgång till nära vård.

Sverigedemokraterna kommer att göra vad vi kan för att jourcentralen på sjukhuset i Bäckefors fortsatt kommer att ha öppet på natten under hela mandatperioden till och med 2022.

Det är ett vallöfte och det ämnar vi försöka hålla.

Rose-Marie Antonsson SD Uddevalla

ledamot HSN-N

Ove Kaye SD Åmål

ledamot HSN-N

Ulf Rexefjord SD Mellerud

ersättare HSN-N

Jan Appelqvist Palmqvist SD Vänersborg

ersättare HSN-N

Artikeltaggar

DalslandDalslands sjukhusInsändareNorra hälso- och sjukvårdsnämndenSverigedemokraterna