Hoppa till huvudinnehållet

Undersköterskor firade examen på Kungsberget

Publicerad:
De flesta av de elever som efter ett års studier nu kan titulera sig som undersköterskor, samlades tillsammans med lärarna Ann-Charlotte Guttke och Gunilla Dahlin på Kungsberget för att fira sin examen.
De flesta av de elever som efter ett års studier nu kan titulera sig som undersköterskor, samlades tillsammans med lärarna Ann-Charlotte Guttke och Gunilla Dahlin på Kungsberget för att fira sin examen. Foto: Karin Olsson

Elever som under ett år läst in vård- och omsorgsprogrammet firade under måndagen sin undersköterskeexamen. Firandet hölls på Kungsberget, som präglades av högsommarvärme.

Solen sken från en klarblå himmel på måndagsförmiddagen när vuxenutbildningens vård- och omsorgselever efter ett års studier firade sin examen på Kungsberget. Vissa av dem har kombinerat heltidsstudier med arbete. På grund av coronapandemin har undervisningen bedrivits på distans sedan mitten av mars.

– Det har varit annorlunda så klart och lite svårt i början. Men det har fungerat bra ändå, säger Ann-Charlotte Guttke, lärare på vård- och omsorgsprogrammet..

Även om lärarna tyvärr inte kunnat hälsa på sina elever på praktikplatserna som vanligt, så är de ändå glada och tacksamma att eleverna kunnat tas emot ute i verksamheterna.

– Vi har haft ett gott samarbete, säger Gunilla Dahlin, lärare och kursansvarig.

Dubbel utbildning

Josefin Sterner och Nelly Nedhagen är två av de nyutexaminerade undersköterskorna. Båda gick helt andra inriktningar i gymnasiet, men ser det som positivt att ha olika utbildningar och de tycker båda att studieåret har gått snabbt.

– Jag gick ut estetprogrammet 2011 och har mest försörjt mig på min bildkonst. Det som lockade mig att hoppa på den här utbildningen var mitt intresse för psykiatri och psykologi. Jag skulle gärna kombinera konst och att jobba med människor, säger Josefin Sterner.

Nelly Nedhagen valde att gå restaurang och livsmedel i gymnasiet, men har alltid känt att hon velat gå vård och omsorg. Hon har jobbat som timvikarie inom både barnomsorg och på äldreboende och precis som Josefin Sterner har hon sommarjobb klart inom omsorgen i Åmål. Ingen av de båda tycker att corona ska få stoppa livet och de tror inte att det ska bli något problem att jobba.

– Det är klart att man kan vara orolig att bli smittad, men det ska nog gå bra bara man följer riktlinjerna, säger Nelly Nedhagen.

Josefin Sterner och Nelly Nedhagen är två av de elever som efter ett års studier på vuxenutbildningen i Åmål, nu kan fira sin undersköterskeexamen.
Josefin Sterner och Nelly Nedhagen är två av de elever som efter ett års studier på vuxenutbildningen i Åmål, nu kan fira sin undersköterskeexamen. Foto: Karin Olsson
Josefin Sterner och Nelly Nedhagen är två av de elever som efter ett års studier på vuxenutbildningen i Åmål, nu kan fira sin undersköterskeexamen.
Josefin Sterner och Nelly Nedhagen är två av de elever som efter ett års studier på vuxenutbildningen i Åmål, nu kan fira sin undersköterskeexamen. Foto: Karin Olsson

Artikeltaggar

ÅmålFamiljVård- och omsorgsprogrammetVuxenutbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.