Besvärlig vattenläcka i Mustadfors

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Läckaget upptäcktes på onsdagskvällen. Efter en del letande och djupt grävande hittades problemet sedan vid sybehörsbutiken Glitz.
Foto: Kajsa Kax Dalslänningen
En läcka stoppade igår kväll och natt vattnet till en mängd boende i området Mustadfors i Dals Långed. Den första delen tros vara lagad vid lunchtid idag torsdag, men det kommer ta hela dagen innan allt är klart.

Vattnet var avstängt för alla boende i området fram tills ungefär klockan två på natten. Den stora vägen genom samhället, Enetsvägen, är idag torsdag delvis avstängd på sträckan mellan sybehörsbutiken Glitz och Coop.

Gamla rör ligger bakom, säger Sasha Domic som var på plats tidigt i morse och var en av dem som arbetade intensivt för att få klart.

Det var en ledning som matar vatten från huvudledningen till en fastighet som gått sönder.

– Läckan var enkel att hitta eftersom det kom vatten upp på Enetsvägen, vilket en boende noterade och ringde in till kommunen om igår kväll, säger Niklas Ednell, chef för bland annat VA-frågor på Bengtsfors kommun. Men den var besvärlig eftersom den låg så att säga precis över vägen.

Enetsvägen var delvis avstängd ungefär mellan sybehörsbutiken Glitz och Coop. Bilden är från sjutiden på torsdagmorgon.
Foto: Kajsa Kax Dalslänningen

Ett sms-meddelande från kommunen skickades ut till de boende i området och information har också lagts ut på Facebook. Det här är en av flera återkommande läckor i Dals Långed.

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.