Hoppa till huvudinnehållet

Björnmyr Dennis tog andra raka för Jensen

Publicerad:
Björnemyr Dennis var åter imponerande då han tillsammans med John Ö Jensen segrade i V65-avdelning 3.
Björnemyr Dennis var åter imponerande då han tillsammans med John Ö Jensen segrade i V65-avdelning 3. Foto: Björn Martinsson

Fredagens V65-tävlingar i Årjäng såg länge ut att bli en favoritomgång. En av dem var Björnmyr Dennis som tog andra raka segern för John Ö Jensen. Men i avdelning 5 kom dock en riktig smällkaramell.

Åbyhästen Souvenir D’Inverne som för Niclas Benzon tog ner ledande Destroyer kort före mål. Hela 76,19 blev oddset och på V65 var han bara streckad på en procent vilket föranledde stort korsdrag i kuponghögen.

Souvenir D’Inverne och Niclas Benzon svarade för omgångens skräll till 76 gånger pengarna.
Souvenir D’Inverne och Niclas Benzon svarade för omgångens skräll till 76 gånger pengarna. Foto: Björn Martinsson

Annars var det mycket favoriter och en av dem var kallblodet Björnmyr Dennis som för sin tränare John Ö Jensen tog andra raka segern sedan han kom till Jensens gård vid Högsbyn i Tisselskog.

Segern näst senast i Åmål kom i överlägsen stil och nu blev det lätt trots att den sjuårige Voje Faks-sonen kostade på sig en markförlust kort efter start och fick jobba sig tillbaka in i loppet.

På sista långsidan hade man kontakt med ledande Acksjökungen och 250 meter kvar greppet kopplat och det blev en dryg längds segermarginal. Björnemyr Dennis satte också ett nytt prydligt rekord då han noterade 1.26,7/2 140 meter och det blir en spännande fortsättning.

Annars var det Björn Goop som inledde V65:an då Zosima Mag i en snabb avslutning tog ner ledande Fixie. Åmålstränade Fixie tog över ledningen på sista långsidan i ett snabbt speedryck men fick ge sig för en bra avslutande Zosima Mag. Sjättepriset till Whitelighttrotter som kom tillbaka positivt efter sin stora markförlust.

Zosima Mag och Björn Goop kopplar greppet på invändige Fixie som för dagen kördes av Ole Johan Östre.
Zosima Mag och Björn Goop kopplar greppet på invändige Fixie som för dagen kördes av Ole Johan Östre. Foto: Björn Martinsson

Nisse Roc var sedan helt överlägsen för Michael Larsson då det var många längder ner till tvåan Dats Soberano där den sistnämnde gjorde en bra årsdebut.

Norske Lovato America fick för Erik Killingmo gå den tunga vägen på utsidan ledaren Endwithastar men när det skulle avgöras var Lovato America omutlig och gick ifrån med tre, fyra längder.

Nisse Roc var helt överlägsen för sin tränare Michael Larsson
Nisse Roc var helt överlägsen för sin tränare Michael Larsson Foto: Björn Martinsson

Dagens snabbaste tid noterade Vichy Grif, i högsta klassen för dagen, då hon för André Eklundh vann lätt på 1.12,2a/1 640 meter. Det sexåriga stoet fick vandra på utsidan ledaren Rapide Frecel vilket inte bekom henne det minsta. När mållinjen skars var det tre längder till tvåan Cikoria Frazer medan ledande Rapid Frazer tappade travet och diskades.

André Eklundh och Vichy Grif vann från utvändigt ledaren på fina 1.12,2a/1 640 meter.
André Eklundh och Vichy Grif vann från utvändigt ledaren på fina 1.12,2a/1 640 meter. Foto: Björn Martinsson

Från Åbys torsdagstävlingar blev det ett andrapris för Lightbay som tränas och delägs av Åmålsamatören Jonas Kinhult. Från sitt tillägg kunde Peter Untersteiner komma ner i tredje invändigt och vid utgången av sista sväng kom man ut i slagläge där spurten bet bra till andrapriset på nya rekordet 1.15,9/2 160 meter.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängstravetBjörn GoopJohn Ö JensenNiclas BenzonTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.