Coop återkallar ris – innehåller gift

Nyheter
PUBLICERAD:
Giftet aflatoxin har hittats i råris på Coop. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Coop återkallar ett parti Änglamark Råris 1 kg. Anledningen är att för höga halter av giftet aflatoxin har hittats vid provtagning. Giftet bildas av vissa mögelsvampar och vid höga doser kan det orsaka akut leverskada.

Personer som har köpt Änglamark Råris med bäst före-datum 2021-04-14 uppmanas att lämna tillbaka produkten och få pengarna tillbaka.

"Coop tar händelsen på största allvar och undersöker tillsammans med leverantören det inträffade. Som en försiktighetsåtgärd har Coop beslutat att stoppa produkten för försäljning tills vidare" skriver Coop i ett pressmeddelande.

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.