Hoppa till huvudinnehållet

Midsommartrippel till Magnus Jakobsson

Publicerad:
När Magnus Jakobsson begärde det lilla extra stack egentränade Global Approval undan till lätt seger. Foto: Björn Martinsson

Långserudssonen och Färjestadstränaren Magnus Jakobsson är inne i högform på Årjängs midsommartrav och blev dagens segerherre. När dagen var till ända hade Jakobsson bokfört sig för en trippel varav två av segrarna inom V65 ramen.

Tänk vad synd inte publiken kan komma till travet. Bättre förutsättningar än vad som var under midsommarafton kan det inte bli. Fin sport, underbart väder med riktig högsommarvärme med tonerna till hästens hovar i rafflande upploppsstrider.

Med norska kallblodet Furderud Prinsen styrde Jakobsson till ledningen när bilen släppte fältet och därifrån var det aldrig någon fara i V65-avdelning 2.

Med egentränade Global Approval blev det ett ganska tungt lopp på utsidan ledaren Up To Joy. Detta bekom inte den fyraårige hingsten det minsta och när Magnus Jakobsson begärde det lilla extra stack han undan till lätt seger på 1.13,4a/1 640 meter.

I sista loppet för aftonen ledde Magnus Jakobsson runt om med norske Pink Diamond som hade ett par längder till Ingemar Palema.

Åmålstränade kallblodet Björnemyr Dennis gjorde åter en riktig flott prestation för John Ö Jensen och efter ett tungt lopp på utsidan ledaren Stilig Karls stred han berömvärt och rekordsänkte pånytt. Upploppet ner stod det och vägde men på tampen kontrade Stilig Karls och Dagfinn Aarum där de fick segern före en tapper Björnemyr Dennis.

Åmålstränade kallblodet Björnemyr Dennis gjorde åter en riktig flott prestation för John Ö Jensen. Här precis bakom Stilig Karl.
Åmålstränade kallblodet Björnemyr Dennis gjorde åter en riktig flott prestation för John Ö Jensen. Här precis bakom Stilig Karl. Foto: Björn Martinsson

Inledde V65-spelet gjorde hemmahästen Monfalcone som för Kristian Lindberg spurtade ner hela fältet efter en resa i de bakre regionerna. Här hade vi på förhand stor tro på Barkevious Mingo men efter ett lopp i tredje invändigt blev det sen lucka och ett fjärdepris med krafter kvar.

Barkevious Mingo fick nöja sig med ett fjärdepris.
Barkevious Mingo fick nöja sig med ett fjärdepris. Foto: Björn Martinsson

Norske Lovato America var sedan överlägsen för Erik Killingmo och tog andra raka i Årjäng efter ledning hela vägen.

I V65-finalen var det omgående ledning för Giordano Soa och Björn Goop som sedan aldrig var i förlustfara där Souvenir D’Inverne och A Deal Is A Del tog platserna bakom.

Treåringsloppet gick till Robert Bergh och Comand som segrade på fina 1.15,0/2 140 meter i karriärens tredje start.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaÅrjängstravetBjörn GoopJohn Ö JensenKristian LindbergMagnus JakobssonRobert BerghTravV65

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.