Hoppa till huvudinnehållet

Skrällar i rubrikloppen på Åmålstravet – trippel till Björn Goop

Publicerad:
Omgångens spikförslag Astronascente Zac gjorde ingen besviken då han från ledningen vann säkert för Björn Goop.
Omgångens spikförslag Astronascente Zac gjorde ingen besviken då han från ledningen vann säkert för Björn Goop. Foto: Björn Martinsson

I strålande sommarväder kördes Åmålstravet sin största dag för året. Dagens segerherre blev Björn Goop som med egentränat tog en trippel.

V86 omgången var av hög kvalité och noterades flera fina prestationer under kvällen.

Ett av huvudloppen denna onsdagskväll var ”Ändå något” som avgjordes över 2 880 meter.

Peter Untersteiner körde tidigt fram med Townshend Broline till ledande Bailamos och hade sedan full kontroll. På sista långsidan tog de över ledningen och gick undan i överlägsen stil i V86-avdelning 1. Townshend Broline var en skräll som var streckad på fem procent och gav oddset 25,41. Andrapriset till Ibeliveinamerica medan Bailamos tog sista totoplatsen.

Peter Untersteiner körde tidigt fram med Townshend Broline till ledande Bailamos och hade sedan full kontroll.
Peter Untersteiner körde tidigt fram med Townshend Broline till ledande Bailamos och hade sedan full kontroll. Foto: Björn Martinsson

Torsten Janssons Minne

Torsten Janssons Minneslopp var V86-avdelning 3 för högsta klassen och inledningen blev en våldsam rusning då invändige Flash Håleryd höll ut Patent Leather där första 500 meterna gick på snabba 1.09. Betrodde Ragazzo Da Sopra fick vandra på utsidan och fick aldrig tag i en för dagen duktig Flash Håleryd som vann på 1.12,8a/2 080 meter för Ulf Ohlsson vilken var en liten skräll.

Den för dagen duktige Flash Håleryd går undan betrodde Ragazzo Da Sopra till seger.
Den för dagen duktige Flash Håleryd går undan betrodde Ragazzo Da Sopra till seger. Foto: Björn Martinsson

Trippel till Goop

Omgångens spikförslag Astronascente Zac gjorde ingen besviken då han från ledningen vann säkert för Björn Goop. Harrison Boko kom fram på utsidan efter 800 meter och höll starkt som tvåa. Tredjepriset till Endwithastar och Jan Silvén. Björn Goop avslutade också V86-spelet då han i klass 1 loppet ledde varje meter med Inspector före en pigg Hummer Scott i dennes rygg. Goop inledde också kvällens tävlingar med lovande treåringen San Moteur och sammantaget en trippel denna soliga onsdagskväll.

Inspector ledde varje meter före en pigg Hummer Scott i dennes rygg.
Inspector ledde varje meter före en pigg Hummer Scott i dennes rygg. Foto: Björn Martinsson

Ny Åmålsseger för Kadabra Bolets

Kadabra Bolets segrade för Hans Crebas vid förra besöket i Åmål och då från ledningen. Samma taktik var det nu och Kadabra Bolets höll säkert undan för bra avslutande Millmighty och Paw Mahony. Tredjepriset till Enjoy's Top Gun från rygg ledaren för Marcus Hultman.

Kadabra Bolets höll säkert undan för bra avslutande Millmighty och Paw Mahony.
Kadabra Bolets höll säkert undan för bra avslutande Millmighty och Paw Mahony. Foto: Björn Martinsson

Carl Johan Jepson bjöd Quickly S.W. ett fint lopp i rygg på ledande Comte Godiva som höll ett friskt tempo där framme. I sista sväng kunde Jepson komma ut i andraspår och avgjorde sedan säkert före en fint spurtande Fougueux och på tredjeplats favoriten Alex H.P.

I sista sväng kunde Carl Johan Jepson och Quickly S.W. komma ut i andraspår och avgjorde sedan säkert.
I sista sväng kunde Carl Johan Jepson och Quickly S.W. komma ut i andraspår och avgjorde sedan säkert. Foto: Björn Martinsson

Norskt i kallblodsloppet

Som så många gånger förr blev det norsk seger i kallblodsloppet och denna gång var det Fröyu Birk som bara var bäst. Efter en lugn start kom han fram på utsidan ledaren varvet kvar och avgjorde lätt för sin tränare och kusk Anders Lundström Wolden. Torpa Oda inkom som tvåa för Jepson medan Lysjö Wilda tog sista totoplatsen med Per Nilsson i sulkyn.

Norsk seger i kallblodsloppet och denna gång var det Fröyu Birk som bara var bäst.
Norsk seger i kallblodsloppet och denna gång var det Fröyu Birk som bara var bäst. Foto: Björn Martinsson

Holländske Robin Bakker presenterade en fin insats med Zante Grif i stoloppet som från utvändigt Make More Cider enkelt plockade ner denne på fina 1.13,4a/2 080 meter. Andrapriset till hemmahästen Fixie som svarade för en mycket vass avslutning för Ulf Ohlsson efter ett lopp i fjärde utvändigt. Äger och tränar Fixie gör Mona Bäckström som satt det åttaåriga stoet i fin form.

Rick Ebbinge gjorde liksom Robin Bakker debut på Åmålstravet. Tysken Rick Ebbinge vann utanför ramen med storfavoriten Zachary Font.

Holländske Robin Bakker presenterade en fin insats med Zante Grif i stoloppet.
Holländske Robin Bakker presenterade en fin insats med Zante Grif i stoloppet. Foto: Björn Martinsson

Artikeltaggar

ÅmålstravetÅmålstravetÅmålstravetBjörn GoopCarl Johan JepsonPeter UntersteinerTravV86

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.