Hoppa till huvudinnehållet

Bella ute i Båstad – men tog imponerade seger

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Bella Bergkvist Larsson är just nu i Båstad för den stjärnspäckade seniorturneringen TP Open.
Bella Bergkvist Larsson är just nu i Båstad för den stjärnspäckade seniorturneringen TP Open. Foto: Ove Rydh

I stjärnspäckade TP Open i Båstad fick Bella Bergkvist Larsson fick tuff start. Två matchbollar vändes till förlust av fyra år äldre Maja Radenkovic. Men sedan chockade hon 24-åriga Jacqueline Cabaj Awad, som bäst rankad 458 i världen, i andra matchen. – Det är riktigt bra gjort, säger pappa och tränare Jimmie Larsson.

Efter ett långt tävlingsuppehåll befinner sig Bella Bergkvist Larsson i tennismetropolen Båstad för säsongens första stjärnspäckade seniortävling, där bland annat Björn Borgs son, Leo Borg, är en av de mest välkända profilerna. I TP Open har några av Sveriges bästa seniortennisspelare bjudits in – och Åmåls Tennisklubbs 14-åriga supertalang.

– Det är många duktiga tjejer och killar med i den här turneringen som inte gör något annat än spelar tennis, säger Bellas pappa och tränare Jimmie Larsson.

På fredagsförmiddagen inledde hon gruppspelet mot 18-åriga Maja Radenkovic, seedad etta, från Helsingborgs TK. Efter 4–0-seger i första set vann skånskan med samma siffror i andra. I tredje och avgörande hade Bella 3–2 och två matchbollar. Men då vände Radenkovic till seger.

– Hon gör en bra match, men det är små marginaler som avgör, säger Jimmie Larsson.

Chockade 24-åring

I andra matchen väntade 24-åriga Jacqueline Cabaj Awad, som bäst rankad 458 i världen. Då chockade Bella Bergkvist Larsson och vann med 4–3 (3) i tiebreak och sedan 4–2.

– Det är riktigt bra gjort med tanke på att hon inte spelat tävlingsmatcher sedan i mars, säger Jimmie Larsson.

Senare under fredagen ställdes Bella mot duktiga Julia Lövkvist, en av Sveriges bästa 17-åringar. Där blev motståndet för tufft, då Lövkvist vann med 4–1, 4–0 och det var slutspelat för Bella Bergkvist Larsson.

– Det blev lite soppatorsk. Många bra game men dagens matcher tog nog ut sin rätt, säger Jimmie Larsson.

Artikeltaggar

Bella Bergkvist LarssonBjörn BorgBåstadTennisÅmåls TK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.