Mellerud vann herrjunior-DM i fotboll

Publicerad:
Melleruds IF är DM-mästare i fotboll för herrjuniorer 2020. Foto: Pontus Nordwall

Mellerud satt i förarsätet efter seger med 4–3 hemma på Rådavallen i den första av två matcher i årets herrjunior–DM. I tisdags spelades den andra matchen på Bergslätt IP i Ed. Den slutade 1–1 och det räckte för att Mellerud skulle ta hem segern.

Mellerud fick en smakstart på matchen och tog ledningen redan efter tre minuters spel. En bakåtpassning till målvakten från en Edsspelare blev för lös, vilket gjorde att Arber Nikqi kunde sno åt sig bollen och sätta dit 0–1 i ett friläge.

Ed flyttade sedan upp positionerna och kom runt flera gånger på vänsterkanten via Edwin Bergslätt i den första halvleken, men när inläggen kom så var spelarna i hemmalaget inte tillräckligt heta på bollen. Totalt sett var det en chansfattig och jämn första halvlek, men kul att se att lagen försökte spela bollen efter backen.

Eds Edwin Bergslätt kom ofta förbi på sin kant. Här försöker han ta sig förbi  Karl Svensson i Mellerudsförsvaret.
Eds Edwin Bergslätt kom ofta förbi på sin kant. Här försöker han ta sig förbi Karl Svensson i Mellerudsförsvaret. Foto: Pontus Nordwall

Straffkvittering

I inledningen av den andra halvleken var Mellerud flera gånger nära att utöka ledningen och hade bland annat ett friläge. Men de fick inte in bollen.

Ed saknade inte heller möjligheter och var flera gånger nära att komma igenom, men missade ofta den sista passningen.

Efter 65 minuters spel fick de dock ett gyllene läge att komma tillbaka i matchen via en straff. Men Edwin Bergslätts straff samt första retur räddades dock av Melleruds Alexander Karlsson. På den andra returen lyckades han dock inte stoppa bollen och Ed hade kvitterat.

På slutet var det Ed som pressade för att få till ett 2–1-mål som skulle ha gett straffar, men trots en utvisning för gästerna så lyckades Ed inte skapa så farliga målchanser och matchen slutade 1–1. Resultatet räckte för att Mellerud skulle bli rättvisa DM-segrare, då de skapade flest målchanser i matchen.

"Kunde fått ut mer"

– Inte så många målchanser från vår sida och vi fyllde på för dåligt när väl bollen kom in i straffområdet. Mellerud gjorde en bra match, men det märktes att det bara var den andra matchen för många spelare och vi kunde ha fått ut mer av laget, säger Kristoffer Wennerström, tränare i Ed.

Artikeltaggar

Dalslands Sparbank cupEdEds FFFotbollMellerudMelleruds IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare