Våfflor lockade cyklisterna till Tollebol

Publicerad:
Första cykelrundan för året lockade en hel del folk trots osäkert väder. Ewa Martinsson, Gunilla Almstedt och Lena Wennersten var redo för regn men det blev en solig tur. Foto: Ina Sollander

Under tisdagen gick starten för årets cykelrundor i Tollebol och redan under den första timmen hade många cyklat iväg. De flesta stannade kvar för en nygräddad våffla efter cykelturen.

I tisdags hölls den första cykelrundan för sommaren. Det var lite halvmulet och blåsigt men det stoppade inte cyklisterna vid Tollebol. Starten vid kvarnen gick redan vid 16 och folk cyklade iväg ända fram till 19.

– Det var lite blandade frågor i år, men jag tycker att de var bra. Jag tror att jag har varit med och cyklat varje år faktiskt och jag tycker att det är väldigt trevligt, säger Anette Andersson från Åmål.

Vännerna Monica Halldan Kerkai och Thomas Kerkai håller med och är glada att det inte kom något regn under tiden de var ute.

– Det är första gången som jag cyklar, men jag gör det mest för våfflorna, det blir belöningen, säger Thomas Kerkai.

Några som var redo och garderade för det regn som väderrapporten varnat för var väninnorna Lena Wennersten, Gunilla Almstedt och Ewa Martinsson.

– Först förstod vi inte att det var blandat med barn- och vuxenfrågor, så då tyckte vi det var lite ojämnt. Vi cyklar både hit och hem också, så totalt blir det nog en mil på cykeln i dag. Själva rundan tog drygt 45 minuter men då tog vi det lugnt. Vi har inte bråttom, sa Lena Wennersten innan de tre stegade iväg mot våfflorna.

Den förlängda starttiden gjorde att det blev en större spridning på deltagarna och även så att det inte blev fullt i kaféet direkt.

Tösseborna Andreas Pettersson och Katrin Petterson är vana cykelrundedeltagare och gjorde sig redo för att trampa iväg när solen tittade fram.

Anmälningen och lappinlämningen var bakom ladugården och de tolv frågorna var uppsatta på en drygt sju kilometer lång slinga.

Alla startande under de fyra tillfällena deltar i utlottning om priser. Första pris är ett presentkort att använda till exempelvis ett cykelköp men i år blir det ingen prisutdelning på plats utan vinsterna meddelas via telefon.

Arrangör är Åmåls västra byalag.

Andreas Pettersson och Katrin Pettersson hade cyklat från Tösse och gjorde sig redo för frågerundan.
Andreas Pettersson och Katrin Pettersson hade cyklat från Tösse och gjorde sig redo för frågerundan. Foto: Ina Sollander
Anna Söderberg serverade våfflor med hjortronsylt i kvarnkaféet.
Anna Söderberg serverade våfflor med hjortronsylt i kvarnkaféet. Foto: Ina Sollander
Våfflorna på kaféet var en morot för deltagarna.
Våfflorna på kaféet var en morot för deltagarna. Foto: Ina Sollander
Thomas Kerkai, Monica Halldan Kerkai och Anette Andersson tyckte att den förlängda starttiden var väldigt bra.
Thomas Kerkai, Monica Halldan Kerkai och Anette Andersson tyckte att den förlängda starttiden var väldigt bra. Foto: Ina Sollander
Johnny Svensson från Larsbol har cyklat varje år sedan starten.
Johnny Svensson från Larsbol har cyklat varje år sedan starten. Foto: Ina Sollander
Kläder efter väder var det som gällde.
Kläder efter väder var det som gällde. Foto: Ina Sollander
Det bjöds på både sol och några regndroppar.
Det bjöds på både sol och några regndroppar. Foto: Ina Sollander
I år var starttiden förlängd.
I år var starttiden förlängd. Foto: Ina Sollander
Vid kvarnen befanns sig både deltagare i cykelrundorna och andra som var där och kollade på omgivningen.
Vid kvarnen befanns sig både deltagare i cykelrundorna och andra som var där och kollade på omgivningen. Foto: Ina Sollander

Artikeltaggar

Åmåls västra byalagCykelrundorna i TollebolFritid och livsstilMötesplats Tollebols kvarnSommarTollebol

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare