Hoppa till huvudinnehållet

Tipsen inför Årjängstravet: Goop har flera segerchanser

Publicerad:
Björn Goop har flera bra chanser i Årjäng där bland annat Mellby Free tillhör de heta buden i Årjängs Stora Sprinterlopp.
Björn Goop har flera bra chanser i Årjäng där bland annat Mellby Free tillhör de heta buden i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto: Frida Winter/TT

Så är vi då framme i andra helgen i juli vilket varje år i klartext betyder den stora travhelgen i Årjäng med Erik Perssons Memorial för kallblod och Årjängs Stora Sprinterlopp för varmblodseliten. Fyra elitloppshästar från i maj finns med i startfältet.

Ingen publik har tillträde och det blir folktomt uppe på bergsknallarna som utgör en naturlig läktare på Årjängstravet.

Det kommer att bli en hög omsättning då det handlar om jackpot med massor av miljoner i sjurättspotten denna lördag i Nordmarken.

Tyvärr har anrika kallblodsloppet Erik Perssons Memorial lyfts utanför V75-ramen vilket är högst anmärkningsvärt. Istället har man ersatt detta med ett annat kallblodslopp för högsta klassen och ett lopp som tidigare körts under fredagens tävlingar dagen innan.

Just i detta kallblodslopp kommer ett av omgångens spikförslag i Ulsrud Tea som är kallblodsrasens bästa sto. Hela 86 segrar har hon tagit i karriären och sprungit in nästa 8 miljoner kronor. Även om hon nu hunnit bli tretton år finns segeraptiten där och på sina sex starter i år har hon vunnit tre av dessa. Enda hotet som vi ser det kommer från Åsrud Vilja som varit duktig vid sina svenska besök under sommaren.

Ulsrud Tea blir vårt spikförslag i V75-avdelning 4.

Huvudloppet, Årjängs Stora Sprinterlopp, ser i år ut att vara en öppen tillställning. Bra spår har Mellby Free, Milligan’s School och Disco Volante fått medan Elitloppsdeltagande trion Sorbet, Racing Mange och Milliondollarrhyme inte haft lyckan med sig i spårlottningen.

Vi låser loppet på Mellby Free och Milligan’s School då båda fått fina startspår vilket är faktorer som ofta fäller avgörandet i jämna lopp. Båda kommer att köras barfota runt om!

Björn Goop har många hästar till start och stallet selar ut hela åtta ekipage inom ramen.

I Diamantstoet har man tre hästar där Zosima Mag, Zarina Bi och Karamel Hill som tillhör de heta buden.

I stayerloppet har stall Goop starke Fort Knox som vid sunda vätskor är en häst som kan mycket. Insatsen senast var dock mycket tveksam och vi garderar av den anledningen.

Zap Di Girfifalco har bra läge

En av de bättre Goopchanserna kommer kanske i silverdivisionen där Zap Di Girfifalco fått ett bra läge bakom bilen. Den femårige hingsten var duktig vid sin V75-seger i Kalmar och finns med i striden även här.

Innerspårets Harran Boko är ett av motbuden liksom Viking Brodde som kan mer än vad han visat på slutet.

Sedan avslutar Goop i Årjängs Stora Sprinterlopp med stoet Mellby Free som under midsommar i Rättvik fick se sig knappt slagen av en bra avslutande Milligan's School. Mellby Free kommer till denna start att gå barfota runt om.

V75-förslag:
AvdEnkel rad240 rader1 296 rader
121-2-3-6-71-2-3-6-7-8
2126-9-12-146-9-12-14
366-7-126-7-12
4888
591-91-9-10
6441-4-9
722-32-3

Artikeltaggar

Årjängs Stora SprinterloppÅrjängs travbanaBjörn GoopMellby FreeTravV75

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.