Polisen utreder mord i Örebro

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Mannen fördes av privatpersoner till Universitetssjukhuset i Örebro, men hans liv gick inte att rädda. Arkivbild.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
En man i 40-årsåldern sköts under natten och togs av privatpersoner till sjukhus. Hans liv gick dock inte att rädda, och polisen utreder nu ett eventuellt samband med ett mord i Örebro som begicks förra veckan.

Det var strax efter midnatt som polisen larmades till en stadsdel utanför centrala Örebro, där vittnen hört skott och sett en person ligga livlös utomhus. Den skadade, en man i 40-årsåldern, togs av vittnen till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

-Polisen sökte efter gärningspersonen och höll ett antal förhör samtidigt som vi var på plats på sjukhuset, säger polisens vakthavande befäl Torbjörn Roos.

TT: Vad gjorde ni på sjukhuset?

-Erfarenhetsmässigt vet vi att det kan bli upprörda känslor när det kommer in en skottskadad person, men så skedde inte här. Polisen fanns på plats för att hantera situationen.

Efter beskedet om att mannen dött av sina skador uppdaterades brottsrubriceringen till mord. Vid brottsplatsen har en "omfattande avspärrning" genomförts och bilen som tog mannen till sjukhuset har tagits i beslag för teknisk undersökning.

-Vi håller nu på att sammanställa de förhör som gjorts under natten, och vi jobbar vidare med fortsatta förhör. Sedvanliga utredningsåtgärder, för att använda en klyscha, säger Torbjörn Roos.

Förra onsdagen gick polisen upp i stabsläge efter att en person skjutits till döds i en närliggande stadsdel i Örebro. Polisen utreder nu ett eventuellt samband mellan dödsskjutningarna.

-VI kommer i den här utredningen självklart att titta på den utredningen, och andra utredningar. Så görs alltid, säger Torbjörn Roos.