Hoppa till huvudinnehållet

Tips inför Åmålstravet: Fina chanser för Björn Goop

Publicerad:
Björn Goop har fina segerchanser i Åmål på fredagen. Foto: MA

Björn Goop har ånyo goda segerchanser när Åmålstravet kör eftermiddagstrav på fredagen.

I söndags var det högervarvsdagen och årets sista så kallade profildag där man tidigare avverkat V86-dagen samt Bluestravet. Tråkig säsong och ingen ljusning på kort sikt vad avser tillträde för den normalt trogna publiken i Åmål och för övrigt i hela landet.

I morgon fredag är det ny giv då man kör ett eftermiddagstrav med V5-spelet i fokus.

Championligan i Åmål har för närvarande Björn Goop och Carl Johan Jepson i topp, med sex segrar vardera. Bakom skuggar fjolårets champion Magnus Jakobsson med fyra segrar.

Björn Goop vann hela tre segrar senast och han har fina chanser även denna tävlingsdag.

Omgångens spikförslag kommer från stall Goop där Oopsy Daisy Baby fått ett bra spår och lär hålla upp ledningen från sitt innerspår på grunddistans. Det fyraåriga stoet gjorde ett bra lopp i Årjäng och var tvåa bakom Baron Frontline och kan här ta karriärens första seger i fjärde starten. Oopsy Daisy Baby blir vårt spikförslag i V5-avdelning 4.

Bra Goopchanser är också Thai Ming i avdelning 3 samt Artico Zack i V5-finalen.

Första avdelningen ser öppen ut och här behövs några streck. Tipsettan till Qiuck Fix My Heart som visat travsäkerhet och gjort några bra lopp under sommaren.

Fyra hästar skall vara heltäckt i montéloppet som bara innehåller åtta ekipage.

Favoriten Thai Ming kommer från sitt innerspår att få många förespråkare. Livi Opal H.M. är ensam på springspår och kan få en kanonstart för Paw Mahony och snuva favoriten på ledaningen. Kadabra Bolets har vunnit båda sina starter i Åmål och jagar tredje raka för Hans Crebas.

Spiken

Oopsy Daisy Baby (V5-avd.4). Det fyraåriga stoet har ett fint läge med innerspår och allt talar för att Björn Goop kommer att leda detta ganska billiga lopp från start till mål. Hon var senast bra som tvåa i Årjäng och fick då stryk av en duktig Baron Frontline.

Skrällbudet

Livi Opal H.M. (V5-avd.3). Paw Mahonys snabba sto kan vara ett hot mot favoriten Thai Ming då hon som ensam på springspår kan få en kanonstart och kanske till och med snuva favoriten på ledningen. Skulle det lyckas är hon ett outsiderbud!

Ranking & system

V5 Stora: Hästar ovanför strecken. Insats: 480 kr = 480 rader

V5 Lilla: Hästar i fet stil. Insats: 96 kr =96 rader

V5-1

4 Quick Fix My Heart

3 Berra Bus

6 Pörtsätters Olof

9 Bolt Challenger

2 Entereza

11 Play That Song

------------------------

1 Never Toulouse

5 Brolle F.

7 Spicy Morique

8 Staro Merlin

10 Divine Destiny

12 O.M. Favone

V5-2

4 Quarcio Ducal

3 Crazy Man Ås

2 O.M. Eccosteep

8 Faridah Sting

----------------------

1 Hot Hot Hot

5 Kalle Kula

6 Hunter Sund

7 Hambra’s Bon Jovi

V5-3

1 Thai Ming

6 Livi Opal H.M.

5 Kadabra Bolets

2 The Special Man F.

9 Roberto Brazz

----------------------------

8 Rapid On LIne

10 Bianca Sisu

3 Golden Road

4 Jubel

7 Magic Bråten

V5-4

1 Oopsy Daisy Baby

---------------------------

3 Livi Outsider

4 Queen Av York

6 Tyson C.B.

5 Junius Taj

2 Zuccini

10 Raj´s Red Magic

7 C.C. Loverboy

8 Kung Rossi

9 Reacher

11 Queen La Mint

V5-5

2 Donato Gilbak

7 Artico Zack

3 Hudzon

6 Jatzy Jazz

--------------------------

12 Photoshoot O.S.

11 Conrads Diderot

4 Bravo Qadir

1 Ian B.R.

5 Mellby Donna

8 Sir Armani

9 Bosse Rich

10 Inside The Dream

V5-avdelning 1

4 Quick Fix My Heart väntar på karriärens första seger och den kan komma här från ett bra spår bakom bilen. Den femårige fuxen är travsäker och gick näst senast sitt rekord 1.14,8a/1 680 i just Åmål. Bra läge också för 3 Berra Bus och ett givet motbud. 6 Pörtsätters Olof vann i söndags från ledningen och får även denna gång Carl Johan Jepson i sulkyn och skall räknas på nytt.

V5-avdelning 2

Ett montélopp med bara åtta ekipage där fyra av dessa sticker ut. 4 Quarcio Ducal vinner visserligen inte så ofta men hugger där framme och får nu Sofia Adolfsson i sadeln. 2 O.M. Eccostepp står 20 meter före vår favorit och kan bli svårfångad från ledningen. Streckvärda är också 3 Crazy Man Ås och 8 Faridah Sting. Övriga lär få svårt mot denna kvartett.

V5-avdelning 3

Fint läge för 1 Thai Ming och det kan bli så att Goop leder loppet från start till mål. Spikförslag på lilla systemet! 6 Livi Opal H.M. är snabb och skulle Paw Hanony komma till ledningen från sitt springspår så finns chansen. 5 Kadabra Bolets verkar trivas ypperligt på Åmålsovalen och jagar tredje raka i sommar. Norske 9 Roberto Brazz kan en hel del men skall plocka ett tillägg.

V5-avdelning 4

Här kommer omgångens spikförslag i 1 Oopsy Daisy Baby som vi har förhoppningar om att kunna leda loppet från start till mål. Från innerspår kan Björn Goop få styra och ställa där framme och då blir inte det fyraåriga stoet lätt att plocka ner. Skulle hon missa är 3 Livi Outsider och 4 Queen Av York på samma distans intressanta medan hemmahoppet 6 Tyson C.B. skall plocka ett tillägg.

V5-avdelning 5

Ett riktigt bra lopp över 2 480 meter avslutar V5-spelet och här får norske 2 Donato Gilbak tipsettan. Han vann på ett bra sätt när han gästade Åmål senast och ledde då hela vägen. Björn Goop har här 7 Artico Zack som blir att räkna med trots spåret en bit ut. 3 Hudzon kommer från seger på Färjestad där han blixtrade till ledningen och höll hela vägen trots lite småtryck. 6 Jatzy Jazz gjorde senast comeback efter lång bortavaro och skall gå framåt med loppet i kroppen.

V4-förslag
Avdenkelrad45 rader (90 kr)180 rader (360 kr)
111-2-5-61-2-5-6-9
2111
322-3-6-72-3-6-7-11-12
411-2-61-2-6-9-10-14

Artikeltaggar

ÅmålBjörn GoopTravV5

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.