Eldningsförbud i Mellerud och Färgelanda upphävt

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Flaggan för eldningsförbud som nu kan halas i Mellerud och Färgelanda.
Foto: Tommy Grenhage
Mellerud upphävde under torsdagen det eldningsförbud av den lägre nivån som infördes för snart en vecka sedan efter den senaste tidens värme. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande genom sin enhetschef för kommunikation och säkerhet, Anna Granlund.

Även Färgelanda vidtar samma åtgärd. I Bengtsfors, Ed och Åmål har inte haft eldningsförbud under perioden utan endast varnat för hög brandrisk.

Det var på grund av stor fara för att brand skulle uppstå i skog och mark som Melleruds kommun beslutade om eldningsförbud, men efter den senaste tidens nederbörd är det inte längre nödvändigt.

Dagens och kommande fem dagars brandriskprognos visar på brandrisk 3 eller lägre. NÄRF rekommenderar kommunen att upphäva eldningsförbudet från och med 20 augusti 2020.

Eldningsförbudet omfattade hela de berörda kommunernas geografiska område och innebar förbud för eldning, grillning, matlagning och bränning med fast bränsle som ved, kol, gräs, ris, grenar etc. Det är när förbudet gäller tillåtet att elda eller grilla på iordningställda eld- och grillplatser samt i villaträdgårdar.

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.