Hoppa till huvudinnehållet

Albin Handel magsjuk – missar matchen mot Stenungsund

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Målvakten Albin Handel insjuknade i magsjuka på fredagen och måste kasta in handduken för lördagens bortamatch mot Stenungsund.
Målvakten Albin Handel insjuknade i magsjuka på fredagen och måste kasta in handduken för lördagens bortamatch mot Stenungsund. Foto: Jan Lorentsson

Målvakten och lagkaptenen Albin Handel saknas i IFK Åmåls match mot Stenungsund på lördagen. Givetvis ett stort avbräck.

lF Kamraterna från Åmål åker ned till Stenungsund för en svår bortamatch på lördagen. Stenungsund ligger trea i tabellen, men med en match mindre spelad än de två främsta och kan vid en seger ligga med i den absoluta toppen. .

IFK Åmål ligger just nu på nedflyttningsplats i tabellen, med tre poäng och klart sämst målskillnad av alla lag. Åmål har 1-12 på de tre senaste matcherna.

I matchen mot Stenungsund får dessutom laget klara sig utan sin givne förstemålvakt Albin Handel som blivit magsjuk och misstänker matförgiftning. Tämligen orutinerade Hossamadin Al-Dousari ersätter.

– Vi tappar lite rutin där. De båda agerar också olika som målvakter. Men vi ska försöka genomföra en bra laginsats mot ett mycket bra division 2-lag, säger IFK Åmåls tränare Marcus Hultfeldt.

Albin Handel har stor pondus i målet. Han är dessutom IFK Åmåls lagkapten. Troligen tar Laurent Mendy över kaptensbindeln.

I laget saknas också Teofilo Leandro som är avstängd efter utvisning senast, samt Sebastian Plate och Hossam Kawaach.

Tillbaka i laget är Nazme Chihadeh.

– Vi hoppas kunna göra en bra insats borta mot Stenungsund så att vi kan ta med oss den in i september, då det kommer mycket viktiga matcher för oss. Vi ska sikta på att göra så bra prestationer som möjligt och så får vi se hur långt det räcker. Målsättningen är förstås att hänga kvar, säger Åmåls tränare Marcus Hultfeldt.

Artikeltaggar

Albin HandelFotbollIFK ÅmålStenungsundÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.