Hoppa till huvudinnehållet

Tips till Åmålstravet: Peter Ådefors blir söndagens nyckelkusk

Publicerad:
Peter Ådefors blir något av en nyckelkusk på Åmålstravet på söndag.
Peter Ådefors blir något av en nyckelkusk på Åmålstravet på söndag. Foto: Björn Martinsson

Hösten börjar så smått göra sitt antågande och nu återstår endast fyra tävlingsdagar i Åmål, där årsfinalen körs söndagen den 1 november.

Det är en tät strid i championligan mellan Björn Goop, Magnus Jakobsson och Carl Johan Jepson. Ingen av dessa finns på plats på söndag, då det handlar om breddtrav.

Nio löpningar står på programmet.

Fokus ligger på V5-spelet och här tycker vi att Peter Ådefors är värd att bevaka lite extra. Fyra uppsittningar inom ramen har Färjestadskusken och samtliga dessa hästar har vinstchans.

Ådefors börjar i avdelning 1 med Racer Reo som tränas av Peter Cedrin och är en häst som kan en del i sina ljusa stunder.

I kallblodsloppet tar han sig an Melvinna som senast i Årjäng segrade för just Peter Ådefors och det sjuåriga stoet är att räkna med även denna gång. Edbjörn står bra till på grunddistans och är felfri ett tidigt segerbud. Även Moas Lella Scott skall räknas då hon gått mycket bra i sommar.

Kristine Lilly har fått ett springspår på tilläggsvolten och skulle Peter Ådefors pricka starten så kan hon kanske komma åt ledningen.

Springspår har Bombibitt S.I.R. fått i V5-finalen och en häst som har bra fart i kroppen. Hästen, som tränas av John Ö Jensen, trivs över sprinterdistans och ett segerbud från bra läge.

Tipset:

Spiken: Kristine Lilly (V5-avd.4)

Det sexåriga stoet kan öppna bra från start och är snart uppe hos de två hästarna på startvolten. Skulle hon få överta ledningen är mycket av loppet vunnit, då hon kommer med fin form, samt har en bra kusk i Peter Ådefors.

Skrällbudet: Mcclintock (V5-avd.2)

Hästen har inte visat mycket i årets nio starter och det har varit mest galopper till höger och vänster. Nu har han fått ett bra spår bakom bilen och skulle han sköta sig så är det en häst som har fart och kunnande för att vara i segerstriden.

Ranking & system

V5 Stora: Hästar ovanför strecken. Insats: 450 kr = 450 rader.

V5 Lilla: Hästar i fet stil. Insats: 81 kr =81 rader.

V5-1

3 Racer Neo

1 Roll The Dice

4 Piglet Pil

5 St No More War

6 Dream Of Winner

-----------------------------

8 Angelo Zaz

9 Ängens Kryptonit

2 Random Brodde

7 Wiliam W.

V5-2

5 Ivan

7 Anotherdewey

2 Mcclintock

6 All Reasons

10 Knightgi

1 No Faith

----------------------------

3 Beaks Manello

8 Towbar

4 Santana Grif

11 Lord Coron

9 C.C. Dobilas

V5-3

6 Melvinna

4 Edbjörn

7 Moas Lella Scott

1 Zäta

8 Väskinge Anna

-----------------------------------

3 Frosta

13 Vinnas Titania

11 Lea R.B.

2 Boremilli

5 Tinsokka

9 Balser Töffen S.K.

10 Fina Miniman

12 Lysjö Wilma

V5-4

8 Kristine Lilly

------------------------------------

1 Denver Brick

10 Evelina C.

3 Good Express

2 Classics Nitro

4 Askö Rite On

12 Overlord

5 Kelly Jovalley

6 Sotika

7 La Belle Danseur

9 Mophisto

11 Caramba Go V.J.

13 Golden November

V5-5

6 Bombibitt S.I.R.

3 On Stage Indika

1 Celtic

------------------------------------

7 Notation

10 Screen Height

2 Gravity Falls

4 C.C. Boy

5 Smekeruds Javelin

8 Västerbo Starlit

9 Pathos O.M.

11 Thewayiam Ås

V5-avdelning 1:

3 Racer Neo får tipsettan i ett synnerligen dunkelt lopp där formrader totalt saknas. Hästen tog en seger ifjol och det var på Åmålstravet med Peter Ådefors i sulkyn. 1 Roll The Dice är en av två hästar på grunddistans och han skall kunna leda loppet länge för rutinerade amatören Jan Silvén. 4 Piglet Pil är inte så tokig om han visar lite av fjolårsformen som resulterade i tre segrar. 5 St No More War och 6 Dream Of Winner är garderingsbud!

V5-avdelning 2:

5 Ivan gynnas av bilstart och skulle han gå felfritt finns helt klart kunnande för att vinna loppet. 7 Anotherdewey skall räknas då han har bra fart i kroppen och kanske kan han få en extra kick av ny kusk i form av Micael Lindblom. Bra i grunden är också 3 Mcclintock som fått ett bra läge bakom bilen och kan spräcka årets segernolla. Garderingsstreck är 1 No Faith, 6 All Reasons och 10 Knightgi.

V5-avdelning 3:

6 Melvinna såg fin ut vid segern i Årjäng då det sjuåriga stoet vann lätt för Peter Ådefors. Hon är snabb från start och är snart uppe och i kontakt med hästarna på grunddistans där 4 Edbjörn står mycket bättre till nu än i Årjäng där hon var trea bakom just Melvinna. Hemmahästen 7 Moas Lella Scott har gått jättebra i sommar och sprungit in nästa 100 000 kronor. 1 Zäta och 8 Väskinge Anna kan blanda sig i det hela vid felfria lopp.

V5-avdelning 4:

Här kommer omgångens spikförslag i snabba stoet 8 Kristine Lilly som åter har fått Peter Ådefors i sulkyn. Senast i Årjäng var hon knappt slagen som tvåa och visade form. Från springspår på tilläggsvolten skall hon komma bra iväg och det skulle inte förvåna om hon sitter i ledningen på första långsidan. För de som har tankar om att gardera så är 1 Denver Brick tänkbar från sitt fina läge. 10 Evelina C. kan också kliva in i handlingarna om vår favorit skulle svika.

V5-avdelning 5:

Ett sprinterlopp avslutar V5-omgången och även här kan det vara Peter Ådefors bakom en vinnare då han kör snabbe 6 Bombibitt S.I.R. åt John Ö Jensen. Hästen går bra över sprinterdistans och skall med springspårets hjälp komma bra på det från start. Häst som är snabb i benen är också 3 On Stage Indika som också fått ett bra läge och får gälla som första utmanare. 1 Celtic kan få loppet från innerkant och med lucka i tid kan han gå en bra trudelutt till slut. Dessa tre bildar ett lås i V5-finalen.

V4-förslag
AvdEnkel rad36 rader (72 kr)150 rader (300 kr)
161-4-6-71-4-6-7-8
2881-8
361-3-61-3-6
444-5-62-4-5-6-9

Artikeltaggar

ÅmålstravetBjörn GoopCarl Johan JepsonJohn Ö JensenMagnus JakobssonMörtebolTravV5

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.