Hoppa till huvudinnehållet

Veteraner sprutade grus i Tidaholm

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Kim Sevius från Åmåls Motorklubb var tillbaka i rallysammanhang när han slutade trea i Apendix K-klassen i rallysprinten i Tidaholm i helgen, med en härlig Volvo PV.
Kim Sevius från Åmåls Motorklubb var tillbaka i rallysammanhang när han slutade trea i Apendix K-klassen i rallysprinten i Tidaholm i helgen, med en härlig Volvo PV. Foto: Privat

Rallyveteranerna Kim Sevius och Lennart Karlsson har gjort comeback. I rallysprinten i Tidaholm körde Sevius till sig en tredjeplats i klassiska klassen.

I lördags deltog två förare från Åmåls MK i rallysprint i Tidaholm. Tävlingen avgjordes i Klevabacken och sträckan kördes tre gånger.

Kim Sevius gjorde debut med sin Volvo PV och hade sin dotter Louise Hultgren Sevius som kartläsare. Sevius blev trea i klassen Apendix K, med bilar från årsmodellerna 1966–1975.

Lennart Karlsson körde Opel Ascona A, tillsammans med kartläsaren Carina Andersson. De placerade sig som åtta i samma klass, Apendix K 66-75. Vinnare i klassen var Stefan Helin från Tibro MK i Opel Ascona.

Lennart "Pricken" Karlsson körde en Opel Ascona A och kom sexa i klassen Appendix K.
Lennart "Pricken" Karlsson körde en Opel Ascona A och kom sexa i klassen Appendix K. Foto: Privat

Det kördes också en deltävling i rally-SM i Linköping i helgen, East Sweden Rally. Kjell Persson från Åmåls MK deltog som kartläsare åt Michael Nilsson, som fick bryta redan på andra specialsträckan på grund av fel på bromsarna.

Åmålsbördige Kristoffer Karlsson vann sin klass och P G Andersson, Årjängs MK, vann totalt.

Kim Sevius, med dottern Louise Hultgren Sevius i högerstole,  körde fort i Tidaholm.
Kim Sevius, med dottern Louise Hultgren Sevius i högerstole, körde fort i Tidaholm. Foto: Privat

Artikeltaggar

RallyTibro MKTidaholm

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.