Hoppa till huvudinnehållet

Anders Sandén: Åmåls kommun hade behövt mig

Publicerad:
Anders Sandén kommenterar nu beskedet att han fått sparken som kommundirektör i Åmål: "Åmåls kommun hade behövt mig ett bra tag till".
Anders Sandén kommenterar nu beskedet att han fått sparken som kommundirektör i Åmål: "Åmåls kommun hade behövt mig ett bra tag till". Foto: Andreas Dagström

Anders Sandén var förstås mycket besviken sedan han nåtts av beskedet att han fått sparken som kommundirektör i Åmål.

– Åmåls kommun hade behövt mig, anser han.

Anders Sandén svarar så här när PD ber honom om en kommentar till beskedet om att Åmåls kommun ger honom sparken som kommundirektör, efter Uppdrag gransknings två tv-program:

Karlsson (S) om rekryteringen av Sandén: Det gick för fort

– Åmåls kommuns beslut om att entlediga mig som kommundirektör är en direkt följd av Uppdrag Gransknings program. Det blir återigen ett bevis på vilken genomslagskraft media har, det gäller inte minst UG. Då vore det naturligt att UG är extra noga med fakta och källor, skriver Sandén i ett mejlsvar.

Alliansen: "Ingen sund demokrati i kommunen"

– Tyvärr är det tvärtom. Det fanns inte en enda källa i programmet som trädde fram öppet, inte en enda! Det fanns, när det kom till mig, inte ett enda dokument där det var fastlagt att jag var avsändare eller inblandad. Inte ett enda!

Efter SVT-granskningen: Anders Sandén får sparken

Anders Sandén anklagas i programmet inte för något brottsligt eller för oegentligheter, påpekar han.

– Samtidigt låter man de begreppen florera fritt i programmet. Det är ett oacceptabelt förhållningssätt av ett bolag som säger sig vara ett public service-bolag.

Insändare: Ett enda stort misstag

Sandén står fast vid sin kritik av att programmet innehåller felaktigheter och han kritiserar att han varken underrättats om när programmet skulle sändas eller fått möjlighet att ta del av manuset i de delar i programmet som rör honom.

Han kritiserar också det faktum att journalister fick se programmet i förväg och kunde konfrontera honom, innan han själv sett inslaget i tv.

Karlsson (S) om rekryteringen av Sandén: Det gick för fort

– Jag ser ingen annan utväg än att låta granskningsnämnden och medieombudsmannen utreda frågan.

Åmåls kommun har fattat sitt beslut på den mediebild som kablats ut, inte på sakinnehållet i programmen, menar Anders Sandén.

– Åmåls kommun hade behövt mig ett bra tag till, där finns det mycket utvecklingsarbete som behöver göras.

Artikeltaggar

Åmåls kommunAnders SandénPolitikSigtuna

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.