Hoppa till huvudinnehållet

Klassiskt skolad sopran sjunger i Mo kyrka

Publicerad:
Karin Olsson
redaktion@provinstidningen.se
Sandra Wettergren är en klassiskt skolad sopran som även gärna sjunger musik från andra genrer. På onsdag kväll i Mo kyrka bjuder hon och Martin Hasselgren på nordiska romanser och operautflykter.
Sandra Wettergren är en klassiskt skolad sopran som även gärna sjunger musik från andra genrer. På onsdag kväll i Mo kyrka bjuder hon och Martin Hasselgren på nordiska romanser och operautflykter. Foto: Timmy Gasslander

På onsdag bjuds det på konsert i Mo kyrka med rubriken "Ur idyll och epigram – nordiska romanser med utflykter till operans värld." Medverkar gör sopranen Sandra Wettergren samt Martin Hasselgren, kantor i Åmåls församling.

Sopranen Sandra Wettergren är utbildad musiklärare i sång och cello vid musikhögskolan Ingesund i Arvika och studerar just nu musikerutbildningen vid samma högskola. Hon frilansar som sångerska och musiker och har erfarenhet både som korist på Wermland Opera och som solist i kyrkliga sammanhang.

På onsdag kväll, den 16 september, i Mo kyrka sjunger hon ackompanjerad av kyrkomusikern Martin Hasselgren. Konserten har fått rubriken "Ur idyll och epigram – nordiska romanser med utflykter till operans värld." Sandra Wettergren sjunger gärna oratorier, opera och romanser, men även musikal, pop, visor och jazz. I Mo kyrka blir det bland annat tonsatta dikter av Runeberg och musik av Sibelius, Stenhammar, Barber och Händel.

– Det blir en blandning av mina favoriter ur den klassiska musikens värld, med lite hösttema och värme. Hösten kan vara varm och inte bara kall och grå, säger Sandra Wettergren.

Artikeltaggar

Martin HasselgrenMoMusikÅmåls församling

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.