Hoppa till huvudinnehållet

Mohlin/Nyströms uppföljare har fått en titel

Publicerad:
Peter Mohlin vid prisutdelningen av Crimtime Award 2020 i lördags.
Peter Mohlin vid prisutdelningen av Crimtime Award 2020 i lördags. Foto: Bokmässan

Med tanke på den dramatiska cliffhangern som Peter Mohlin och Peter Nyström lämnade läsarna med i "Det sista livet", är det inte konstigt att många går och väntar på andra delen.

Nu avslöjar Peter Mohlin att första råkopian av uppföljaren är färdigskriven och titeln är bestämd.

Planen är att FBI-agenten John Adderley ska vara tillbaka i vår. Och Peter Mohlins och Peter Nyströms arbete har hittills fortskridit i betryggande takt för att säkra utgivningen.

De är faktiskt till och med färdiga med första råkopian. På torsdag ska de till Stockholm och träffa förläggare och förlag för att få feedback på vad de åstadkommit.

– Så nästa vecka börjar omskrivningarna, säger Peter Mohlin.

Han ser redigeringen som en naturlig och viktig del av processen, har stort förtroende för sin förläggare och förväntar sig att hon kommer att ha värdefulla synpunkter på texten.

– Vi har ett gemensamt engagemang för boken, det är vår gemensamma bebis.

Haft namngivning

Bebisen har till och med fått ett namn. Det satt långt inne, men nu är alla överens och det är bestämt vad nästa bok ska heta.

– Men, jag vet inte om jag får säga det. Nej, jag vågar inte, säger Peter Mohlin.

Eftersom Peter Nyström är i Spanien och hälsar på flickvännen, fick Peter Mohlin ensam representera författarduon vid prisutdelningen av Crimetime Award i lördags. Efter prisutdelningen ordnade Norstedts mingelfest för sina deckarförfattare, med middag och boksnack.

Peter Mohlin som bor utanför Göteborg, fick resa till Stockholm för att vara med vid inspelningen av den digitala Bokmässan som normalt arrangeras i Göteborg. Lite bakvänt, men ändå trevligt.

– Det är ju väldigt, väldigt kul. Det känns ändå smått overkligt att det gått så här bra, säger Peter Mohlin.

Han beskriver det som att de gradvis kommer till insikt om att vad som från början var en dröm, något slags mental målbild, uppfylls steg för steg.

Mohlin och Nyström har ingen ny Åmålsresa inplanerad i det närmaste. Däremot är de inbokade i Säffle i november, för att vara med på en av bibliotekets författarträffar. Eventuellt blir det på Medis i stället för på biblioteket, för att underlätta coronaavståndet.

Artikeltaggar

ÅmålBokmässan i GöteborgLitteraturPeter MohlinPeter Nyström

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.