Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsfilm visas på spansk festival

Publicerad:
Isac Fridlund från Åmål visar filmen "F för respekt" på den spanska filmfestivalen Human Fest på fredag. Foto: Ina Sollander

Isac Fridlund från Åmål är en av sex svenska filmare som får visa sina alster under festivalen Human Fest, som hålls i Spanien denna vecka. Därefter väntar inspelning av en webbserie på hemmaplan för Fridlund.

Vägen till Spanien gick via det regionövergripande projektet Filmplats, där unga personer mellan 13 och 25 år i Västra Götaland fick lära sig berätta med rörliga bilder och samtidigt reflektera kring hur mänskliga rättigheter kan skildras. Åmålsbon Isac Fridlund lyckades så väl med uppgiften att hans "F för respekt" valdes ut att representera Sverige tillsammans med fem andra filmare vid spanska filmfestivalen Human Fest. Visningen sker på fredag.

Huvuddelen av Human Fest äger rum i Valencia under februari månad, men en del aktiviteter är utspridda över året och hålls på webben. Isac Fridlund kommer alltså inte personligen befinna sig i Spanien under visningen, utan medverkar via dator.

Ett av sju avsnitt

Under hösten ska deltagarna i Filmplats skapa en webbserie med sju avsnitt. Projektet går under arbetsnamnet "Co:Laborate". Isac Fridlund har skrivit avsnitt fyra tillsammans med Emmy Christensen från Stenungsund. Skrivandet tog avstamp vid en träff i Göteborg i juni och inlämning skedde i augusti. Temat för hela serien är "Att samarbeta trots olikheter". Varje avsnitt är inspirerat av de mänskliga rättigheterna.

Det kommer även att bli inspelning i Åmål, den 18 oktober på en än så länge obestämd plats,

Artikeltaggar

ÅmålFilmFilmplats

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.