Hoppa till huvudinnehållet

Augustprisade Jessica Schiefauer gästar författarkvällen

Publicerad:
Jessica Schiefauer, författaren till den uppmärksammade "Pojkarna" är nu aktuell med romanen "Bärarna". Hon kommer den här veckan till Dals Långed för ett författarsamtal som livesänds digitalt utan publik på plats.
Jessica Schiefauer, författaren till den uppmärksammade "Pojkarna" är nu aktuell med romanen "Bärarna". Hon kommer den här veckan till Dals Långed för ett författarsamtal som livesänds digitalt utan publik på plats. Foto: Ola Kjelbye

Bokdagar i Dalslands tredje digitala författarkväll för i höst äger rum på torsdag på Steneby bibliotek i Dals Långed. Då samtalar tvåfaldigt Augustprisbelönade Jessica Schiefauer med Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby.

Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa fortsätter med sina digitala författarsamtal. Torsdag den 8 oktober sker livesändningen från Steneby bibliotek i Dals Långed.

Jessica Schiefauer är född och uppvuxen i Kungälv. Med Augustprisvinnaren ”Pojkarna” 2011, etablerade hon sig bland landets mest intressanta skönlitterära ungdomsboksförfattare. Romanen "Pojkarna" nominerades även till Nordiska Rådets pris 2013. Den har flera gånger dramatiserats för teater och blev 2015 till film.

Även romanen ”När hundarna kommer” som kom 2015, tilldelades Augustpriset. Den fick dessutom priset Spårhunden för årets bästa barn- och ungdomsdeckare.

Jessica Schiefauer är nu aktuell med sin första roman för vuxna läsare. Den heter "Bärarna" och släpps officiellt den 12 oktober. "Bärarna" skildrar en värld där en smitta har härjat i många decennier och tvingat män och kvinnor att leva åtskilda. I denna värld styr kvinnorna. Ordningen har börjat ifrågasättas och när huvudpersonen Nikki blir gravid förändras villkoren radikalt.

Författarsamtalet sänds utan publik på plats. Men det går som vanligt att ta del av livesändningen via Bokdagar i Dalslands hemsida och det går även att ställa frågor till författaren Jessica Schiefauer.

Artikeltaggar

Bokdagar i DalslandDals LångedDalslands LitteraturföreningLitteratur

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.