Hoppa till huvudinnehållet

Kadabra Bolets jagar fjärde raka i Åmål

Publicerad:
Kadabra Bolets och Hans Crebas vid en av segrarna på Åmålstravet i somras. Foto: Björn Martinsson

Åmålstravet bjuder på tisdag på lunchtävlingar, denna näst sista travdag för säsongen. Återstår gör säsongsfinalen om dryga två veckor.

Spänningen lever i championligan där Carl Johan Jepson leder med en pinne före Björn Goop som i sin tur är en seger före Magnus Jakobsson. Jepson och Jakobsson kör fem respektive sju hästar under lunchen medan Björn Goop inte finns på plats.

Axevallahästen Kadabra Bolets är en häst som verkar trivas alldeles förträffligt på Åmålsbanan då han i sommar tog tre segrar på sina tre besök. Tisdagens uppgift ser onekligen bra ut med ett tilltalande läge bakom bilens vingar. Sexåringen kan öppna bra och det ser på förhand ut som att det kan bli spets och slut vilket i så fall skulle innebära fjärde raka i Åmål.

Kadabra Bolets blir vårt spikförslag i V4-avdelning 3.

I sista avdelningen går vi lite kort där norske Höwings Venus får tipsettan då hon gått bra för Cato Antonsen i sitt hemland. Eric Martinssons Dats So Cool får Carl Johan Jepson i vagnen och räknas som första utmanare. Skrällbudet är hemmahästen Sukpoint C.C.

De två inledande V4-avdelningarna är i vår smak synnerligen svårlösta och här målar vi på med den breda penseln.

På V5-spelet lämnar vi Milliondollarbill ensam på kupongen i avdelning 2 då han var duktig som tvåa senast i Åmål och detta från dåligt läge. Nu handlar det om innerspår vilket är en plusfaktor och speciellt när det handlar om voltstart.

Spiken

Kadabra Bolets (V4-avd.3): Kadabra Bolets har vunnit tre lopp i Åmål under sommaren och är en häst som trivs i ledningen. Läget är bra och Axevallas Hans Crebas kommer att ladda för tät och troligtvis stanna där loppet igenom.

Skrällbudet

Sukpoint C.C. (V4-avd.4): Sukpoint C.C. har inte vunnit på länge men hästen har visat lite gryende form under sommaren och kan med en fördelaktig löpning avsluta bra. Skulle han få rygg på ledaren och lucka så kan det smälla till!

Ranking & system

V4 Stora: Hästar ovanför strecken. Insats: 486 kr = 243 rader

V4 Lilla: Hästar i fet stil. Insats: 96 kr = 48 rader

V4-1

9 Livi Opal H.M.

4 Bolla Spritz

5 Job American

8 O’Hara Garbo

11 Lastpossibility

10 Bravo Qadir

1 O.M. Enteryainyou

12 Farfar Lixarve

13 Ferrari Gil

- - - - - - - - - -

3 Josef Palema

6 Green Phyto Power

2 Oti Star

7 La Belle Danseur

14 Majors Estelle

15 Benedictus Rich

V4-2

8 Kristine Lilly

11 C.C. Loverboy

10 Cracker Jack

13 Victor C.

15 Carlos Lennon

7 T.N.T. Dynamite

2 Abra Kadabra W.W.

5 Strong De La Hoya

6 Prinsessan Yasmin

- - - - - - - - - -

4 Zucchini

1 Pierre S.S.G.

3 Quickstep D’Estino

12 Askö Rite On

9 Edemma

14 Eternal Space

V4-3

3 Kadabra Bolets

- - - - - - - - - -

2 Leica Håleryd

5 Veritas Grif

10 Global Wonderful

6 Celtic

9 Slade H.H.

4 Above Angel

7 Sugar Man

1 Super Class C.H.

12 Veggie Hanover

11 Carbureightr

8 Muscle Salt

V4-4

5 Höwings Venus

9 Dats So Cool

2 Sukpoint C.C.

- - - - - - - - - -

7 Mr Crazed

1 Metoria

4 Zivertson

12 Super Grabben

3 Global Newsletter

6 Vanity Blast

8 Gravity Falls

10 Load Relief

11 Ängens Kryptonit

Lunchdubbel

LD1: 3 Kadabra Bolets

LD2: 2 Sukpoint C.C., 5 Höwings Venus, 7 Mr Crazed, 9 Dats So Cool

4 kombinationer à 50 kr = 200 kr

V4-avdelning 1

Ett öppet lopp inleder V4-spelet men kapacitetmässigt är 9 Livi Opal H.M. ett segerbud utan strul på vägen från sitt tillägg. Det fyraåriga stoet har vunnit tre lopp under året vilket sticker ut lite extra i detta gäng.

4 Bolla Spritz är en ny häst hos stall Eric Martinsson och hon har varit där sedan i juni. I Italien har det treåriga stoet visat fartresurser och blir nu intressant i Sverigedebuten.

5 Job American och 8 O’Hara Garbo är dugliga men helheten är att loppet är öppet och vi plockar med ytterligare några hästar på stora förslaget.

V4-avdelning 2

Öppet även här i detta stora fält med 15 hästar där vårt förstaval 8 Kristine Lilly skall plocka in ett tillägg. Det sexåriga stoet är bra från start och skall ganska snabbt vara i kontakt med hästarna på grunddistans.

11 C.C. Loverboy gjorde en imponerande insats vid sin seger på Åmålstravet i slutet av augusti och visar han upp samma moral blir han att räkna med.

10 Cracker Jack kommer från en bra placering på Solvalla och skall räknas med Jepson i sulkyn.

Hemmahästarna 5 Strong De La Hoya, 13 Victor C. och 15 Carlos Lennon kompletterar på stora systemet.

V4-avdelning 3

Här kommer vårt spikförslag i 3 Kadabra Bolets som i sommar imponerat med tre segrar på Åmålstravet. Den mest imponerande segern var i slutet av augusti då han vann trots en stor galopp. Vid de tvåa andrasegrarna har sexåringen öppnat snabbt bakom bilen och anfört loppen från start till mål. Från spår tre bakom bilen luktar det ledning lång väg och då blir Kadabra Bolets inte att leka med. Omgångens spikförslag!

Skulle olyckan vara framme så är 2 Leica Håleryd ett tidigt bud då han kommer från flera goda insatser på slutet.

Plus för 5 Veitas Grif då Jepson tar hand om tömmarna!

V4-avdelning 4

Från Norge kommer Cato Antonsen med sitt sto 5 Höwings Venus som i sitt hemland svarat för bra insatser med fina tider även om inte segrarna duggat särskilt tätt. Läget är bra och vi kan räkna med en offensiv Cato Antonsen i V4-finalen.

Axevallas Eric Martinsson bra träffprocent i Åmål och här selar han ut 9 Dats So Cool, som återkommer efter lite vila, men vi kan räkna med att han är bra förberedd.

Bra läge bakom bilen har 2 Sukpoint C.C. och skulle Mikael J Andersson bjuda honom på ett fint rygg lopp och lucka 300 kvar kan skrällen vara ett faktum.

7 Mr Crazed har visat bättring på slutet i två långlopp.

V5-förslag
AvdEnkel rad72 rader384 rader
152-5-7-92-5-7-9
2111
311-3-101-3-5-6-8-10
471-71-7-9-12
522-4-92-4-9-12

Artikeltaggar

ÅmålstravetBjörn GoopCarl Johan JepsonHans CrebasMagnus JakobssonMörtebolTravV4

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.