Hoppa till huvudinnehållet

Madelene Enarsson från Bengtsfors utsedd till Årets eldsjäl

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
Från vänster: Årets eldsjäl Madelene Enarsson, landshövding Anders Danielsson samt Länsstyrelsens båda företrädare Pernilla Fischerström och Erika Kvarnlöf
Från vänster: Årets eldsjäl Madelene Enarsson, landshövding Anders Danielsson samt Länsstyrelsens båda företrädare Pernilla Fischerström och Erika Kvarnlöf

Nomineringen höll ända fram. Madelene Enarsson, måltidsutvecklare i Bengtsfors och verksamhetsutvecklare på Nuntorp utsågs till Årets eldsjäl när vinnarna i Årets kökshjälte presenterades av landshövding Anders Danielsson på en lunch på residenset.

– I stället för en vinnare beslutade vi oss för att göra två kategorier, Årets eldsjäl och Årets kommun, säger Pernilla Fischerström, processledare på Länsstyrelsen Västra Götaland. Varje dag görs ett fantastiskt arbete ute i våra offentliga kök i länet. Vi vill uppmärksamma dessa eldsjälar som kämpar med begränsad budget.

Lokala livsmedel

Med priset Årets kökshjälte vill Länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen uppmärksamma allt bra arbete som görs för mer mat med svenska och lokala livsmedel i skolor, på sjukhus och inom äldreomsorgDe som har nominerats är kockar, upphandlare, måltidsutvecklare eller politiker.

– Att se vårt arbete uppmärksammas och att så många tycker närproducerad mat är viktigt känns otroligt härligt, säger en glad Madelene Enarsson som fortsätter:

– Detta pris delar vi alla i Måltidsenheten och Bengtsfors kommun tillsammans med lokala producenter!

– Nu fortsätter även arbetet på Gröna Klustret Nuntorp med ”Lokal produktion till lokal konsumtion” ytterligare ett steg i rätt riktning där vi jobbar för att lokal mat ska ingå i livsmedelsupphandling.

Motivering

Motiveringen för Årets eldsjäl, Madelene Enarsson: Madelene har ett brinnande intresse av att knyta kontakter med lokala producenter och livsmedelsföretag. Hon strävar efter att kunna servera närproducerade råvaror efter säsong i alla sina kök. Hon tar också hjälp av lokala producenter för att utbilda sin egen personal.

Årets kommun blev Lidköping för sitt arbete med att få fler lokala råvaror i de offentliga måltiderna. Övriga kommuner som gick vidare och som också var närvarande på lunchen var Mellerud, Skövde och Tanum.

Artikeltaggar

Anders DanielssonBengtsforsFrida NilssonLidköpingMadelene EnarssonMat och dryckMellerudNathalie TorstenssonNuntorpNyheterSkövdeVästra Götalandsregionen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.