Hoppa till huvudinnehållet

Goop champion: Whitelighttrotter vann årets sista lopp i Årjäng

Publicerad:
Björn Goop blev årets champion på Årjängstravet.
Björn Goop blev årets champion på Årjängstravet. Foto: MA

Årjängstravet avslutade sin säsong i tisdags med ett lunchtrav.

Champion på banan blev Björn Goop, som inte fanns på plats denna finaldag, före Ole Johan Östre och Carl Johan Jepson. Östre närmade sig betänkligt och hade han vunnit sista loppet med Karen Victory så hade championatetet gått till Norge.

En mycket lätt seger tog Whitelighttrotter i säsongens sista lopp då hon spårade runt om för Mikael J Andersson på 1.16,9/2 140 meter. I sista sväng stack det fyraåriga stoet undan och segermarginalen blev hela sex längder till Veritas Grif och Cotton Club.

Tränar stoet gör Kjell Magnusson som också äger tillsammans med Cajsa Löfving och samma konstellation är det också bakom Cotton Club.

I kallblodsloppet, som var V4-avdelning 3, gick segern till norske M.H. Herkules som kort innan linjen fick tag på ledande Tjomsensin som åter gjorde ett bra lopp och denna gång med Paw Mahony i sulkyn. Tränar femårigen efter Tekno Odin gör Åmåls Therese Andersson.

Fjärdepriset i detta lopp till Björnemyr Dennis som kom tillbaka bra efter lite strul inledningsvis.

Bra tävlingsdebut gjorde North Dakota som tog ett tredjepris för Mikael J Andersson. Tränar det treåriga stoet gör Thomas Carlsson som också äger ihop med Sture Carlsson.

Kallblodet Melvinna har gått bra på slutet och hon fick med sig ett tredjepris för Tom Horpestad. Äger och tränar gör Kristina Marttala, med licens på Åmålstravet.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängstravetBjörn GoopCarl Johan JepsonMikael J AnderssonTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.