Hoppa till huvudinnehållet

Tränarskifte i Säffle SK

Publicerad:
Under torsdagen blev det klart att Edin Mesic tar över tränarposten i Säffle SK:s division 3-lag. "Jag ser fram emot att få träna Säffle nästa år", säger han.
Under torsdagen blev det klart att Edin Mesic tar över tränarposten i Säffle SK:s division 3-lag. "Jag ser fram emot att få träna Säffle nästa år", säger han. Foto: Säffle SK

I början av veckan gick Säffle SK ut med att huvudtränaren i division 3-laget Jonas Rehnberg tackar för sig efter ett år i klubben. Kort därefter kunde SSK presentera efterträdaren. Edin Mesic blir ny huvudtränare och skrivit ett kontrakt på 1+1 år.

Jonas kom till Säffle som huvudtränare 2018, då i Säffle FF:s herrlag. Inför säsongen 2020 skrev han ett tvåårskontrakt, där andra året kunde hållas öppet för förändring, med nybildade Säffle SK. Nu valde han att inte gå på det andra året som huvudtränare i SSK på grund av privata skäl.

– Det är väl tudelat om man säger så. Förutsättningarna var att jag hade option på ett år till men hade möjlighet att säga upp det. Det handlade inte om missnöje utan jag har trivts jättebra med spelargruppen och de har ställt upp på ett jättefint sätt och anammat det som vi har jobbat med, säger Jonas Rehnberg.

Trots att första året som tränare i Säffle SK har Jonas ändå känt att det fungerat väldigt bra i förening.

– Vi har rott i land det på ett jättebra sätt och jag har trivts bra med både spelare och ledare, säger Jonas.

Jonas Rehnberg gav besked i början av veckan att han väljer att avbryta sitt kontrakt med Säffle SK inför nästa säsong på grund av privata skäl. "Det handlade inte om missnöje utan jag har trivts jättebra med spelargruppen", säger han. (arkivbild)
Jonas Rehnberg gav besked i början av veckan att han väljer att avbryta sitt kontrakt med Säffle SK inför nästa säsong på grund av privata skäl. "Det handlade inte om missnöje utan jag har trivts jättebra med spelargruppen", säger han. (arkivbild) Foto: Cecilia Snöbohm

Nya huvudtränaren

Under torsdagskvällen presenterades Säffle SK deras nya huvudtränare för spelare och ledare. Den som kommer att ta över tränarposten är Edin Mesic som senast var huvudtränare för Bengtsfors IF i fyra år fram till årets säsong. I år spelade de i samma serie som Säffles division 3-lag, men för Bengtsfors slutade säsongen med att de tråkigt nog föll ur trean i år.

Tränare i fem säsonger

Edin har sin modersklubb i Eds FF och har gjort över 200 matcher i föreningen innan han flyttade till Karlstad för studier. Då blev det spel i Kils AIK i tre säsonger fram till för fem säsonger sedan och han tog över rollen som tränare i laget. Efter sitt första tränarår i Kil fick han jobb i Åmål som idrottslärare på Kristinebergskolan och då hamnade han i Bengtsfors som tränare fram till att han skrev på för SSK under torsdagen.

– Det känns väldigt roligt och väldigt kul att få chansen och träna Säffle, säger SSK:s nya huvudtränare för division 3-laget.

Presspelet en viktig detalj

I somras spelade Bengtsfors mot SSK på Sporthälla och då var det Säffle som i slutminuterna drog det längsta strået och vann med 2-1. Edins Bengtsfors hade däremot gjort det mycket svårt i matchen för Säffle och det såg mer ut som att Säffle skulle tappa tre poäng än vinna den matchen. De spelade med hög press som likväl kunde ha gett utdelning till Bengtsfors och det är också en del i spelet som Edin trummar lite extra för.

– Man kan lugnt säga att det var en tuff avslutning. Självklart är presspelet jätteviktigt, att vi ska ha ett bra presspel och det är inget som kommer över en träning eller en natt. Det är något som man får jobba med och sen att man hittar rätt signaler när man går in i press. Man ska inte tro att det bara är att springa, för ibland tror folk att bara man springer så kommer det lösa sig. Jag gillar när vi vågar vara aggressiva och vinna bollen lite högre upp. Men det gäller att få med spelarna på det och att rätt material finns, säger Edin.

Vad tror du att du kommer bidra med i Säffle SK?

– Jag hoppas på att få fortsätta bygga vidare på det som har varit, att fortsätta utveckla spelet. Självklart vill jag sätta min prägel på spelet också och på laget. Jag vill att vi ska kunna vara spelförande och samtidigt inte bli rädda om vi inte är spelförande. Jag vill ha en bra balans mellan spelet med boll och spelet utan boll.

Följt Säffle under säsongen

Under torsdagen när Edin var och presenterade sig kände han att han fick ett fint välkomnande av föreningen och ett av hans första intryck var att det är ett gott gäng.

– Jag pratade lite med dem i går och hela föreningen har gjort ett jättejobb. Det var det som lockade när frågan dök upp och att de kände att jag var rätt person. Man vill utvecklas och får tänka att det är två lag som har slagits ihop. Det har varit en bra säsong även om det varit märkligt. Men jag tycker att Niclas, Jonas och hela föreningen gjort ett väldigt bra jobb. Sen tyckte jag att det var synd om damerna att de åkte ut. Man har följt dem också och att det inte gick vägen i sista matchen. Man vet själv hur det kändes, sa Edin under fredagen.

Ser fram emot en ny säsong

Nu längtar Edin efter att få dra i gång med träningar inför nästa års säsong och lära känna spelarna och de runt om i föreningen.

– Man vill ju lära känna personerna nu, personkemin är jätteviktig. När man känner varandra blir det mycket lättare och man kan spela bra fotboll och göra bra träningarna. Relationsbyggandet med gruppen och allt runt omkring hänger ihop. Det känns som sagt att det är en väldigt bra grupp och jag ser fram emot att få träna Säffle nästa år, säger Edin.

Artikeltaggar

Edin MesicFotbollJonas RehnbergSäffleSäffle SKSportSporthälla IP

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.