Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: IFK Åmål startade insamling till Säffle-Gunnar-monument

Publicerad:
Reporter Liselotte Lans
Liselotte Lans
liselotte.lans@provinstidningen.se
Fotbollslegendaren Säffle-Gunnar uppmärksammades av IFK Åmåls dåvarande ordförande Stefan Nilsson i oktober 2010.
Fotbollslegendaren Säffle-Gunnar uppmärksammades av IFK Åmåls dåvarande ordförande Stefan Nilsson i oktober 2010.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1970

Första snöovädret vållade trafikkaos. Säsongens första snöoväder drog på onsdag fram i Västsverige och illa utsatt blev Dalsland, Västergötland och sydvästra Värmland. Trafiken på vissa vägar lamslogs stundtals helt och hållet av det kraftiga snöfallet och den blixthalka som uppstod. I samband med snöovädret blåste det också kraftigt vilket förde med sig att televerket fick en del störningar på sina ledningar på grund av nedblåsta träd.

1995

Över 500 patienter har gått i höftskolan på Säffle sjukhus. För tio år sedan startade sjukgymnast Maria Klässbo sin höftskola på Säffle sjukhus. I dag finns höftskolor på nio olika platser i Värmland, liksom i Vänersborg och intresset för utbildning är stort också från andra platser i landet.

– Jag har haft tre kurser för utbildning av sjukgymnaster och ytterligare en väntar den här månaden, berättar Maria Klässbo.

2010

Säffle-Gunnar är värd ett monument. Nu slår IFK Åmål ett slag för att hedra en av Sveriges största fotbollslegender, Säffle-Gunnar Andersson, alla tiders bäste målskytt i Olympique Marseille.

– Vi har startat en fond i Säffle-Gunnars namn. Målet är att pengarna ska räcka till ett monument av något slag som vi placerar vid Örnäsvallen, säger IFK Åmåls ordförande Stefan Nilsson.

Fonden är startad och Stefan Nilsson vill med uppropet slå ett slag för att fotbollsklubbarna skänker pengar för att skapa ett monument.

Artikeltaggar

FotbollGunnar AnderssonIFK ÅmålSamhälleSnöVård och omsorgVäderÅmålÖrnäsvallen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.