Hoppa till huvudinnehållet

Deckarlördag i Medis med succéförfattarna

Publicerad:
Peter Mohlin och Peter Nyström medverkar vid Deckarlördag i Medborgarhuset på lördag. Foto: Ina Sollander

Sveriges hetaste debutförfattare medverkar när det är Deckarlördag i Medborgarhuset på lördag. Det handlar om Peter Mohlin och Peter Nyström från Åmål men också populära Karin Wahlberg medverkar.

Barndomsvännerna Peter Mohlin och Peter Nyström debuterade tidigare i år med kriminalromanen Det sista livet som fått strålande recensioner och har nominerats till flera fina priser. Boken utspelar sig i Värmland och kommer att få en uppföljare.

Mohlin och Nyströms beskrivs av kritiker som en författarduo med berättarförmåga utöver det vanliga och boken är redan såld till flera länder.

Karin Wahlberg är i grunden förlossningsläkare och har gett ut både kriminalromaner, historisk roman och barnböcker. I Medis på lördag kommer hon berätta om sin senaste bok De drabbade som utspelar sig i Skåne där mord vid en enslig sommarstuga klaras upp.

Karin Wahlberg berättar om sin senaste bok när hon besöker Säffle.
Karin Wahlberg berättar om sin senaste bok när hon besöker Säffle. Foto: Bonniers

Carin Wernberger från Säffle bibliotek är moderator och kommer att leda samtalet med författarna.

– Vi hade även planerat ett deckarquiz och tipspromenad, men valde att plocka bort det för att undvika mingelsituation och trängsel, berättar hon.

På grund av coronapandemin är evenemanget säkerhetsanpassat utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer med max 50 personer i publik, avståndsgaranti och god tillgång till handsprit. Det blir varken servering och eller signering och biljetter finns att hämta på biblioteket som är arrangör.

Artikeltaggar

LitteraturMedborgarhusetNöje/KulturPeter MohlinPeter NyströmSäffleSäffle bibliotek

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.