Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Plan för att bygga ut Höghedens slalombacke

Publicerad:
1970 skissades på en rejäl utbyggnad av Höghedens slalombacke med svårare nedfart och lift.
1970 skissades på en rejäl utbyggnad av Höghedens slalombacke med svårare nedfart och lift.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1970

Högheden störst söder om Sunne. Intresset för utförsåkning har under de senaste åren ökat betydligt och omfattas av de flesta åldersgrupper och samhällskategorier och detta har fört med sig att efterfrågan på backar, som kan gå under beteckningen slalombacke, ökat betydligt. För dalbor och Säfflebor har Högheden hittills varit det enda alternativet om man inte varit entusiast till den grad att man åkt till någon av de värmländska backarna eller till fjälls. För dem som blivit entusiaster genom besök i andra backar har Högheden endast kunnat betecknas som en teknikbacke.

1995

Ingen bangolf bakom museet. Åmåls kommuns bygg- och miljönämnd vill inte bevilja bygglov för en golfbana vid hembygdsmuseet. Nystartade Åmålsföretaget IQM AB vill bygga en visningsanläggning på gräsmattan bakom hembygdsföreningens museilokal i inre hamnen. Det handlar om en ny sorts bangolfbana med nio hål. Det är ingen traditionell minigolfbana utan snarare en riktig golfbana i miniatyr. Företaget ämnar använda banan som referensanläggning för visning i marknadsföringssyfte och vid kundbesök.

2010

Det var lite läskigt att rida. I lördags firade Åmåls ridklubb 40 år. Jubileet firades med öppet hus där poängpromenad, barnridning och kadriljuppvisning fanns med på programmet. En av dem som provade på att rida var Engla Sehlin, 2,5 år gammal. Ridklubbens nya ridhus blev välbesökt under lördagens jubileum. Folk kom och gick under hela eftermiddagen.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls hembygdsmuseumÅmåls RidklubbBangolfEdsleskogFritid och livsstilHästsportHöghedens SlalomklubbSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.