Hoppa till huvudinnehållet

Ännu ingen gripen för Fågelmyrsbranden

Publicerad:
Ingen har ännu gripits för den misstänkta mordbranden på Fågelmyren.
Ingen har ännu gripits för den misstänkta mordbranden på Fågelmyren. Foto: Andreas Dagström

Det är fortfarande oklart vem eller vilka som eventuellt låg bakom den misstänkta mordbranden på Fågelmyren i Åmål förra veckan. Polisen har ännu inte frihetsberövat någon person.

– Vi fortsätter att utreda för fullt, men är lite sparsamma med information i nuläget, säger Mattias Hasselström, vid polisens avdelning för grova brott i Trollhättan.

Det var på onsdagen i förra veckan som en våldsam brand bröt ut i Åmålsföretaget Trallens lager. Byggnaden totalförstördes. Vare sig räddningstjänsten, polisen eller fastighetsägaren kan se någon naturlig förklaring till hur elden uppstod.

– Vi hoppas så klart så småningom kunna göra frihetsberövande i ärendet, säger Mattias Hasselström.

Morgonen efter branden undersöktes brottsplatsen av polisens tekniker.

Fick de med sig något av intresse?

– Exakt vad de hittade kan jag inte gå in på, men jag hoppas vi kan presentera mer fakta inom kort, säger Mattias Hasselström.

Polisen har tidigare motiverat tystnaden från deras sida med att en eventuell gärningsperson skulle kunna dra nytta av information.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFågelmyrenMordbrand

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.