Hoppa till huvudinnehållet

Damlaget har hittat en ersättare

Publicerad:
Det tog inte lång tid efter att Mikael Persson avgick som tränare för Säffle SK:s damlag innan de hittade en ersättare. Magnus Wallin från IF Viken tar över som huvudtränare.
Det tog inte lång tid efter att Mikael Persson avgick som tränare för Säffle SK:s damlag innan de hittade en ersättare. Magnus Wallin från IF Viken tar över som huvudtränare. Foto: Säffle SK

Damlaget i Säffle SK kunde snabbt få klartecken med en ny tränare efter att Mikael Persson tackade för sig direkt efter att säsongen var färdigspelad. Ny in blir Magnus Wallin med lång erfarenhet som seniortränare i IF Viken.

– Det känns mycket bra och välgrundat, säger Magnus om tränaruppdraget i SSK dam.

Magnus bakgrund som tränare sträcker sig tillbaka från 2009 och framåt. Första åren assisterade han IFK Åmål tillsammans med Jonas Rehnberg, som tränade Säffle SK:s herrar i division 3 under årets säsong. Sedan tog han över som huvudtränare i IF Vikens herrlag och hade dem i sex år, fram till i år, då han enbart ägnade sig åt ungdomsfotbollen i IF Viken. Magnus tanke har sedan varit att återgå till seniorfotbollen igen.

– Det har varit en viss saknad för det. Jag blev kontaktad av Säffle och de presenterade damlaget väldigt väl och sa mycket bra. Det väckte där ett intresse hos mig, säger han.

Första damlaget

Han har följt damlaget och deras framfart under året och kände att det fanns ett intresse.

– De hade maximal otur efter säsongen de gjorde i år. De gjorde en fantastisk bra prestation under hela säsongen och så är det i stort sett åtta minuter som ställde till det för dem. Men det känns spännande. Jag har bara erfarenhet från herrar sen tidigare. Nu är det damseniorer och det kände jag också att det var en utmaning. Det lockar och sen vet jag att det är en seriös del de har här i Säffle, utan tvivel.

En del av spelarna känner han även till sen tidigare och berättade att det finns ett visst grepp om vilka som är med i laget.

I sex år tränade Magnus IF Vikens herrlag. Säffle SK:s damlag blir hans första damsenioruppdrag som tränare. "Det lockar och sen vet jag att det är en seriös del de har här i Säffle, utan tvivel", säger Magnus.
I sex år tränade Magnus IF Vikens herrlag. Säffle SK:s damlag blir hans första damsenioruppdrag som tränare. "Det lockar och sen vet jag att det är en seriös del de har här i Säffle, utan tvivel", säger Magnus. Foto: Fredrik Tacacho

Spelat i Säffle

Under åren har Magnus dessutom varit distriktskapten för Dalslands distriktslag. Och de som följt Säfflefotbollen under många år kan även ha minnen av att Magnus stod i mål för Säffle FF i början på 90-talet.

– Ja jag gjorde en kort sejour där uppe, men sen har jag mestadels spelat i IFK Åmål och som varit min moderförening.

Spelstil

Den spelstil Magnus gillar att köra i det offensiva är att det ska vara passningsorienterat och att det finns variation.

– Men inte att det bygger på långa bollar, utan att man spelar sig igenom spelytorna i möjligaste mån. Jag spelar gärna med en eller två balansspelare på mittfältet. Sen får vi se lite grann om vart vi hamnar, säger han.

I det defensiva spelet föredrar han positionsförsvar.

– Sen får vi se om vi ska ha ett högt eller lågt försvarsspel. Jag vet att de har lyckats bättre med ett högt försvarsspel sen tidigare.

Hur är du som tränare?

– Jag vill nog påstå att jag är väldigt engagerad och hängiven till rollen. Sen jobbar jag mycket med att få en tydlighet i det jag önskar. Och att träningar ska spegla matchsituationer, att det finns syfte med övningarna, säger Magnus.

Vad ser du fram emot med det uppdraget som SSK:s damtränare?

– Som jag sa, har jag haft en längtan tillbaka till seniorfotbollen. Men det jag känner framförallt är att få komma i gång och sätta en prägel på hur jag tänker fotboll tillsammans med övriga ledare och spelare i gruppen. Nu har vi ju speciella tider och vi märker att Covid ökar lavinartat. Vi får se hur förutsättningarna blir framöver och det är inget vi kan påverka mer än att förhålla oss till de rekommendationer som är.

Fina förutsättningar

Magnus tycker även att det låter väldigt spännande med Säffle SK:s nybildade förening.

– Nu har det varit i ett år och det är jättespännande. De är precis i en början och jag har fått ett väldigt gott intryck. Jag känner att så som damsektionen har agerat och presenterat så känns det väldigt bra.

Dessutom blir det en ny bollhall att kliva in i.

– Absolut, inte minst det. Förutsättningarna är fantastiska på Sporthälla med tre stycken planer, bollhallen och sen att det finns ett antal hallar i Säffle där vi kan spela futsal. Det är ett väldigt fint klubbhus och jag ser väldigt goda förutsättningar.

Magnus kontrakt sträcker sig i 1+1 år.

Artikeltaggar

FotbollIF VikenJonas RehnbergMagnus WallinMikael PerssonSäffleSäffle SKSportSporthälla IP

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.