Bara ett fåtal matcher spelas i Hockeytvåan

Publicerad:
Åmåls SK är numera inte det enda lag som inte spelar matcher i Hockeytvåan. Foto: Ove Rydh

Hockeyföreningen i Filipstad har drabbats av corona och stängts ned. Lagen från Örebro län har följt Åmåls SK in i coronakarantän. På två omgångar i Hockeytvåan denna helg spelas bara en match.

– Kanske lika bra att stänga ner hela serien ett tag, säger Åmåls ordförande Mikael Engberg.

Fredagens match mellan Säffle HC och Filipstad i division 2 västra B har skjutits upp, sedan folk i hockeyföreningen i Filipstad drabbats av covid-19.

– Filipstad har corona i föreningen och har stängt verksamheten, säger Mikael Engberg.

Lägg därtill att Örebro län följt Västra Götalands exempel om förbud mot idrottsträning och -tävling för alla över 15 år. Det gör att även HC Flyers i Karlskoga, Guldsmedshyttan, Hallsberg och Hällefors inte kan spela.

På två omgångar denna helg spelas en enda match i Hockeytvåan.

– När det bara gällde oss var det en sak. Det är inga problem att ta igen fyra matcher. Men nu börjar det bli väldigt rörigt. Min känsla är att det vore bättre att stänga ned hela serien, kanske november ut, och se var vi landar, säger Åmåls Sportklubbs ordförande Mikael Engberg.

Något som rör till det ytterligare är att restriktionerna för Åmåls del gäller till och med den 19 november, men för lagen i Örebro till den 24 november.

ÅSK kan alltså inte spela mot något Örebrolag första veckan efter lockdown.

Som läget är nu så är det bara fem Värmlandslag som kan spela matcher och bara när de möter varandra.

Några av dem har hört sig för till Värmlands Ishockeyförbund och också fått klartecken till att flytta matcher och spela fler matcher mot varandra när de kan, för att ge plats till fler matcher mot övriga lag senare.

– Korkat, tycker jag. För vad händer om det blir restriktioner fram till jul? Då kanske vi får nöja oss med en serierunda, elva omgångar, efter nyår. Vad händer då om vissa lag redan mött varandra två gånger? frågar sig Mikael Engberg.

ÅSK-ordföranden vill inte rikta någon kritik mot någon part. Coronapandemin och dess följdverkningar är inget som någon kunnat förutspå och det finns förstås inga föreskrifter för hur förbund och föreningar ska agera i uppkomna situationer.

– Det är inte med någon större entusiasm som man försöker hitta nya speldatum till matcher längre fram. Jag tror inte att vi kommer igång till den 19 november, säger Mikael Engberg.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKHockeytvåanIshockeyMikael EngbergVärmlands ishockeyförbund

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare