Hoppa till huvudinnehållet

Åtta nya fall av covid-19 på Munksjö

Publicerad:
På Ahlstrom-Munksjö i Billingsfors har, under de senaste veckorna, åtta nya fall av covid-19 kunnat konstaterats. Foto: Conny Hultgren

Under de senaste två och en halv veckorna har åtta anställda på Ahlstrom-Munksjö i Billingsfors insjuknat i covid-19. Totalt har nu tio av företagets anställda fått positiva testresultat.

Kollegor som arbetar på samma avdelningar som de insjuknade har en tid suttit i hemkarantän, men efter att dessa personer fått negativa provsvar har de kunnat återgå i tjänst.

– Produktionen har, trots allt, fungerat bra på bruket, säger Jonas Lindqvist, platschef på Ahlstrom-Munksjö i Billingsfors.

Samtidigt imponerad

Han medger dock att situationen påverkar arbetet och medarbetarna.

– Jag kan inte säga att jag inte är orolig, men jag är samtidigt väldigt imponerad över hur väl vår organisation fungerar och hur plikttrogna och duktiga våra anställda är i den här svåra situationen, säger Jonas Lindqvist.

Restriktionerna

Han berättar att all personal följer de restriktioner som företaget har satt upp.

– Alla bär munskydd, febertestas när de kommer till jobbet, kontrollrummen är stängda, möten sker digitalt och besöksförbud råder till pappersbruket. Endast affärskritiska besök är tillåtna, säger Jonas Lindqvist.

"Det finns en oro"

Också från fackligt håll finns en oro.

– Coronapandemin finns i hela samhället och har även drabbat bruket. Det skapar en oro bland anställda och anhöriga. Men det har funnits en samsyn mellan fack och arbetsledning om hur vi ska hantera den här situationen och vi är överens om tagen. Det är något vi sätter värde på, säger Stein Begby, huvudskyddsombud för Pappers avdelning 113.

"Hålla i och hålla ut"

För Ahlström-Munksjö gäller nu att fortsätta kämpa på, menar Jonas Lindqvist.

– Det är viktigt att vi fortsätter att hålla i och hålla ut för att klara oss igenom coronakrisen, säger han.

Artikeltaggar

Ahlstrom BillingsforsBillingsforsCoronavirusetJonas LindqvistNyheterStein Begby

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.