Hoppa till huvudinnehållet

Lars Lerin blir årets julvärd

Publicerad:
Lars Lerin blir året julvärd i SVT.
Lars Lerin blir året julvärd i SVT. Foto: Ulrika Malm/SVT

Det blir konstnären Lars Lerin som axlar rollen som årets julvärd.

– Jag tänker att jag ska vara lite sällskap till de som är allra mest ensamma. Jag har min egen mamma på äldreboende och kan vinka till henne. Och jag kan berätta om de jular jag varit med om tidigare, de har sett olika ut, säger Lerin till SVT.

Lerin är förutom konstnär även författare och har vunnit tv-publikens hjärtan genom serier som "Vänligen Lars Lerin och Lerins lärlingar".

"Värme, humor och medmänsklighet är det som kännetecknar årets julvärd, säger Eva Beckman, programdirektör SVT, i ett pressmeddelande.

Spekulationerna kring vem som denna minst sagt speciella jul ska hålla tv-tittarna sällskap har varit i full gång sedan en tid tillbaka – och bland lågoddsarna på bettingsajten Betsson figurerade bland andra programledaren och komikern David Sundin, skådespelaren och komikern Nour El-Refai, programledaren och journalisten Parisa Amiri och regissören och skådespelaren Lasse Åberg.

Mindre troliga namn att tända det traditionsenliga julljuset var Bianca Ingrosso, Anders Tegnell och Zlatan Íbrahimovic, enligt bettingsajten.

Utöver att presentera kvällens tv-tablå faller det på julvärdens lott att hålla tittarna sällskap under en kväll då många är ensamma – och uppgiften anses också vara något av ett hedersuppdrag.

Förra årets julvärd var skådespelaren Marianne Mörck – och året därförinnan Kattis Ahlström.

På grund av rådande coronarestriktioner höll SVT i år ingen sedvanlig presskonferens i anslutning till presentationen.

Artikeltaggar

Lars LerinNöje/KulturSverigeSVT

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.