Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsseger på Färjestad – andra raka för Whitelighttrotter

Publicerad:
Åmålshästen Whitelighttrotter tog sin andra raka seger när hon vann på Färjestadstravet.
Åmålshästen Whitelighttrotter tog sin andra raka seger när hon vann på Färjestadstravet. Foto: Marcus Bryngelsson

På Färjestadstravet ställde Åmålshästen Whitelighttrotter upp med kusken Petter Karlsson och hade chans att vinna sin andra raka seger. Vilket också inträffade.

Vid Årjängs säsongsfinal blev det seger för Kjell Magnussons fyraåriga sto Whitelighttrotter efter ledning från start till mål.

Denna framgång följdes upp med en ny seger och nu på Färjestad. Där bjöds hon på en fin smygare invändigt av Petter Karlsson, som vid upploppets början gick till angrepp och vann med nästan tre längder till Grand Maxim och Being Jolly i V4-avdelning 1.

Segertiden blev nya rekordet 1.14,9/2 140 meter och premien löd på 25 000 kronor, medan oddset noterades till 6,18.

Tränare och uppfödare är Kjell Magnusson från Ånimskog som också äger hästen tillsammans med Cajsa Löfving.

I V4-avdelning 2 blev det ett tredjepris för Parfym Alo med sin tränare Gleen H Persson i sulkyn. Detta var ett lopp med strul i sista sväng där bland annat Parfym Alo blev dragen bakåt av galopperande konkurrent men återkom starkt till tredjepriset. Sista pengen till Åmålshästen Clipping Pandora, som också fick trafikproblem i sista sväng.

I kallblodsloppet var det bara en nos från att Tors Spik tagit sin första seger i karriären. Kristian Lindberg och Tors Spik hade greppet kort före mål men invändige Stjärnviking kontrade till sig segern i sista steget. Tors Spik är uppfödd, ägd och tränad av Tor O Mikalsen från Dals Ed, med licens på Åmålstravet.

För North Dakota såg det ut att gå mot segern då det treåriga stoet ledde in på upploppet för Mikael J Andersson. I en tät slutstrid med fyra hästar inblandade tappade North Dakota sista biten och det blev ett fjärdepris. Åmålsamatören Thomas Carlsson tränar hästen, som han äger tillsammans med Sture Carlsson.

Artikeltaggar

ÅmålFärjestadstravetKarlstadKjell MagnussonTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.