Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Vitala gamlingar firade 60 år med fotoutställning

Publicerad:
För tio år sedan fyllde föreningen Gamla Vikeniter 60 år och firade med en fotoutställning.
För tio år sedan fyllde föreningen Gamla Vikeniter 60 år och firade med en fotoutställning.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1970

Kilarnevägen är nu helt ombyggd. Efter tre års omfattande arbeten är nu Kilarnevägen färdig. Vägen besiktades i går av ingenjör Folke Aderstig från sektionen för enskilda vägar på Vägförvaltningen. I stort sett var det bara småsaker som skulle rättas till och det hör till vid ett så omfattande vägbygge. Entreprenör för bygget har varit Sigurd Melchersson i Ånimskog.

1995

Fröskogsborna laddar för fest. Föreningslivet i Fröskog förbereder firandet av Fengersfors bruks 200-årsjubileum. 14 mars 1996 är det 200 år sedan privilegierna för Lisefors järnbruk utfärdades. Grundaren hette Christoffer Sahlin och han namngav bruket efter hustrun Elisabeth. När Johan Fenger-Krog så småningom övertog och startade pappers- och massabruk i början av 1900-talet ändrades namnet till Fengersfors.

2010

Piggast i Viken är ett gäng gamlingar. Idrottsföreningen Vikens kanske mest vitala och piggaste del består av ett gäng gamlingar. Åtminstone är det så de kallar sig, Gamla Vikeniter. Nästa vecka fyller föreningen 60 år. Och firar med ett härligt bildsvep från de första 20 åren.

Gamla Vikeniter känns inte det minsta gamla när man pratar med dem om stödföreningen. Från ett litet kansli på Vikenborg driver föreningen flera viktiga frågor och det mesta går ut på att stötta moderföreningen IF Viken. Främst då ungdomarna i Viken.

Artikeltaggar

Åmåls kommunFengersforsFengersfors brukFotbollGamla VikeniterIF VikenSamhälleTrafik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.