Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna nekas bistånd av kommunen

Publicerad:
En kvinna i Åmåls kommun nekas bistånd, som hon anser sig behöva för att köpa barnsaker, kläder och annat.
En kvinna i Åmåls kommun nekas bistånd, som hon anser sig behöva för att köpa barnsaker, kläder och annat. Foto: Gorm Kallestad

En kvinna i 40-årsåldern har varken lämnat in korrekt ifylld ansökningsblankett eller redovisat vilka jobb hon sökt. Därför nekas hon bistånd av Åmåls kommun.

Trots att hon inte har gjort det som krävs av henne så menar kvinnan att hon ändå borde få pengar. Bland annat eftersom hon behöver köpa kläder, barnsaker, med mera. Som situationen ser ut nu måste familjen låna pengar för att klara sitt uppehälle varje månad, säger kvinnan.

Välfärds- och arbetsmarknadsnämnden i Åmåls kommun anser dock att överklagandet överklagandet ska avslås eftersom kvinnan fått bistånd sedan våren 2019 och borde vara väl insatt i vilka krav som ställs på henne.

Förvaltningsrätten ställer sig bakom nämndens beslut.

Artikeltaggar

ÅmålBiståndSamhälleVälfärds- och arbetsmarknadsnämnden

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.