Premiär för webbserie med Åmålsavsnitt

Publicerad:
Flera Åmålsungdomar figurerar både bakom och framför kameran i tredje avsnittet av "The Role models". Foto: Filmplats

På torsdag är det urpremiär för webbserien "The Role models" premiär. Ett avsnitt filmades i Åmål tidigare under hösten.

Enligt traditionella julkalendermodell kommer de totalt sju avsnitten att portioneras ut ett per dag, fram till onsdag. Visningarna sker sker först med livesända presentationer, sedan går det att titta i efterhand hela vägen fram till årsskiftet.

"The Role models", som serien kallas, är skapad av närmare 80 personer i åldersgruppen 13-25 år. Alla har deltat i projektet Filmplats, med verksamhet på sju platser i Västra Götaland. Projektet finansieras med pengar från Arvsfonden.

Åmålsinspelningen skedde den 18 oktober, på Karlbergsgymnasiet.
Åmålsinspelningen skedde den 18 oktober, på Karlbergsgymnasiet. Foto: Filmplats

Varje Filmplatsgäng har med professionell handledning skrivit manus till en episod. Alla var dock tvungna att förhålla sig till ett övergripande tema, "Att samarbeta trots olikheter".

Åmålsavsnittet, nummer tre i serien, spelades in en 18 oktober på Karlbergsgymnasiet. Huvudförfattare är Anton Larsson.

Handlingen kretsar kring tre unga skolvikarier som kämpar för att göra sin första arbetsvecka så bra som möjlig. Lärarnas personligheter skiljer sig mycket från varandra, åtminstone vid första ögonkastet.

Serien handlar om tre lärarvikarier.
Serien handlar om tre lärarvikarier. Foto: Filmplats

Serien kommer ha internationell premiär på den spanska filmfestivalen Festival internacional de cine y derechos humanos i Valencia under februari nästa år.

Artikeltaggar

ÅmålFilmFilmplatsKarlbergsgymnasiet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare