Hoppa till huvudinnehållet

Vårruset blir av – två alternativ diskuteras

Publicerad:
Vårruset, motionsloppet för kvinnor, genomförs nästa år. Arkivbild.
Vårruset, motionsloppet för kvinnor, genomförs nästa år. Arkivbild. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

I fjol ställdes Vårruset, motionsloppet för kvinnor, in för första gången sedan starten 1989 på grund av coronapandemin.

Men nästa år ska världens största motionsserie för kvinnor, med 85 000 deltagare årligen, genomföras oavsett statusen för coronaviruset.

Det finns två alternativ för loppet, ett där loppet genomförs som vanligt under en dag i 13 städer runt om i landet från vecka 17 till 22. Det andra alternativet är att man får en hel vecka på sig att genomföra loppet i sin stad. Då ingår också tillgång till en app med experters coachning i träning och hälsa.

I slutet av februari tas beslut vilket av alternativen som går att genomföra.

"Vi lever alla i en stor osäkerhet och jag tror inte jag är ensam om att vilja ha något tydligt att se fram emot, att kunna längta till. Därför känns det så bra att redan nu kunna berätta att Vårruset kommer att bli av, och hur det kommer att gå till", säger Louise Fredriksson, projektledare för Vårruset på Marathongruppen, i ett pressmeddelande.

Ingela Ahlberg/TT

Artikeltaggar

LöpningSportSverigeVårruset

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.