Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsbor springer för Barncancerfonden på lucia

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
Söndag 13 december springer ett Åmålsgäng, vissa utklädda i luciatema, för Barncancerfonden.
Söndag 13 december springer ett Åmålsgäng, vissa utklädda i luciatema, för Barncancerfonden. Foto: Adam Ihse/TT

Den 13 december innebär luciafirande för många, som på traditionellt vis handlar om konserter, luciatåg och liknande. Ett gäng i Åmål väljer att göra på ett annat sätt – att ta en löprunda för Barncancerfonden.

Organisationen Challengize anordnar Lucia Race 2020 söndag den 13 december. Varje anmäld deltagare väljer att springa 2,5, 5 eller 10 kilometer i sin hemstad till en kostnad av 50 kronor. Helst ska de deltagande dessutom vara utklädda till något som har med luciafirande att göra. Överskottet av de insamlade pengarna kommer att gå till Barncancerfonden. I Åmål kommer ett gäng på sju-åtta löpare genomföra Lucia Race 2020. Starten livesänds via Facebook och går 9:00.

Löpargänget i Åmål kommer att inleda och avsluta sina rundor (oavsett distans) på Sävgatan. Och när de har gått i mål väntar glögg och lussebullar.

Initiativtagaren Agneta Svanström kan dock försäkra att det kommer att hållas avstånd, både under och efter loppet.

Artikeltaggar

BarncancerfondenLuciaNyheterÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.