Stöttar planer på fängelse i Dalsland

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Fyrbodals kommunalförbund stöttar Åmål kommuns initiativ till att få en etablering av en kriminalvårdsanstalt i Dalsland.
Foto: Jessica Gow/TT

Fyrbodals kommunalförbund stöttar Åmål kommuns initiativ till att få en etablering av en kriminalvårdsanstalt i Dalsland. Det framkom på förbundsdirektionens senaste möte, då Michael Karlsson (S), ledamot från Åmål och kommunstyrelsens ordförande i Åmål, informerade om planerna. Mötet uttalade sitt stöd för initiativet.

Det var i början av november i år som Åmåls kommun skickade en intresseanmälan till kriminalvården om att etablera en kriminalvårdsanstalt i kommunen. Satsningen uppges kunna skapa cirka 450 jobb.

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.