Hoppa till huvudinnehållet

Trotjänaren Agneta Karlsson fick ledarpris

Publicerad:
Reporter Marina Drake
Marina Drake
marina.drake@saffletidningen.se
Niklas Karlsson, ordförande i teknik- och fritidsnämnden, delade ut pris till Agneta Karlsson, Friliftsfrämjandet i Åmål.
Niklas Karlsson, ordförande i teknik- och fritidsnämnden, delade ut pris till Agneta Karlsson, Friliftsfrämjandet i Åmål. Foto: Marina Johansson

Agneta Karlsson från Friluftsfrämjandet i Åmål fick kommunens ledarpris 2020. Rune Magnusson fick Säffles pris.

Utmärkelsen kom som vanligt från teknik- och fritidsförvaltningen i Säffle och Åmål, och precis som tidigare år bestod det av diplom, blommor och presentkort. Däremot fick tyvärr den traditionella överlämningen i samband med förvaltningens julfest ersättas av en enkel överlämning utomhus.

Det har varit ett annorlunda år på många sätt, men behovet av eldsjälar som vill hålla i trådarna för att hålla fritidslivet levande, upphör inte bara för att många verksamheter behövt ta paus i år. Och i år är det två verkliga trotjänare som belönats för sina insatser.

Eldsjälen personifierad

Rune Magnusson är årets ledare i Säffle.

Agneta Karlsson, årets ledare i Åmål, har i över 40 år varit en drivande profil inom Friluftsfrämjandet i Säffle-Åmål. Med stort engagemang har hon mött och inspirerat lokalbor i alla åldrar till ett rikt friluftsliv med rörelseglädje och gemenskap.

– Det är fantastiskt roligt att läsa dessa motiveringar om två väldigt värdiga pristagare, säger Niklas Karlsson, ordförande i teknik- och fritidsnämnden och den som lämnade över utmärkelsen till Agneta Karlsson.

Pristagarna själva var mycket glada och stolta.

– Det känns jättekul, detta. Jag har vetat om det i några veckor men nu får jag äntligen säga det, säger Rune Magnusson.

– Jag blev väldigt överraskad när jag fick veta det. Det är hedrande, säger Agneta Karlsson.

Och för Friluftsfrämjandets del har man faktiskt märkt ett litet uppsving; många upptäckte naturens möjligheter till motion och fritidsaktiviteter när man uppmanades att träffa folk utomhus i första hand.

– Framför allt våra nya vardagsvandringar har blivit populära, säger Agneta Karlsson, som skulle fira stipendiet med styrelsemöte i skogen vid brasan.

Artikeltaggar

FriluftsfrämjandetFritid och livsstil

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.