Hoppa till huvudinnehållet

Kalle Anka ökade med en miljon tittare

Publicerad:
Inte sedan 1997 har så många sett "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul". Arkivbild.
Inte sedan 1997 har så många sett "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul". Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

"Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" sågs i år av 4 480 000 tittare på julafton, enligt SVT.

Det är mer än en miljon fler än förra året. Och inte sedan 1997 har lika många tittare bänkat sig framför tv-apparaterna vid 15-tiden.

Enligt SVT:s siffror såg nästan sju miljoner svenskar något från SVT under julafton. 2 697 000 tittare såg julvärden Lars Lerin traditionsenligt tända ljuset, och 2 925 000 såg honom efter Kalle Anka.

"I år har många inte kunnat fira julafton med nära och kära som de brukar. Då blir tv:n extra viktig som sällskap och hopp. Tack Lars Lerin för all värme och klokskap och ett stort tack till alla tittare som har hört av sig", säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

JulLars LerinNöje/KulturSverigeSVT

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.