Hoppa till huvudinnehållet

Roland Cedermark är död

Publicerad:
Roland Cedermark i "Allsång på Skansen" 2007. Arkivbild.
Roland Cedermark i "Allsång på Skansen" 2007. Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/TT

Dragspelaren Roland Cedermark har avlidit vid 82 års ålder, skriver Dala-Demokraten.

Han somnade in lugnt och stilla på ett äldreboende i Sigtuna under natten till julafton, uppger familjen för tidningen.

Roland Cedermark föddes i Älvros i Härjedalen 1938 och växte upp i en spelmanssläkt. Efter att ha varit kapellmästare i dansbandet Cedermarks debuterade han 1976 som soloartist på dragspel med albumet "Lady ge good". Genom åren har han gett ut åtskilliga skivor med allt från tolkningar av Evert Taube och Elvis Presley till egna kompositioner som "Mosippan", "Fem röda rosor till dej" och "Varje dag är en gåva".

Cedermark var också en flitig gäst i tv-program som "Allsång på Skansen" och olika kaféprogram.

Närmast lämnar han efter sig tre söner med familjer samt en bror och en syster.

Artikeltaggar

Nöje/KulturSigtuna

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.