Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls skicenter kan öppna i helgen

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
Höghedens SLK kunde börja lägga konstsnö i backen förra veckan. I helgen kan anläggningen kanske öppnas för allmänheten.
Höghedens SLK kunde börja lägga konstsnö i backen förra veckan. I helgen kan anläggningen kanske öppnas för allmänheten. Foto: Rasmus Isaksson

Förra säsongen kunde inte Höghedens slalomklubb öppna Åmåls skicenter en enda dag. Klubben kunde inte ens lägga snö. I år ser det annorlunda ut och backen kan öppna väldigt snart.

– Det finns en liten plan för att öppna i helgen, säger Höghedens SLK:s ordförande Ulf Godtman.

Vintersäsongen, eller framför allt vintersportsäsongen, är starkt förknippat med utförsåkning. Men när världscupen har pågått för fullt har Höghedens SLK inte haft möjlighet att öppna Åmåls skicenter på grund av för milda temperaturer.

Nu kan det snart bli ändring på det. Förra veckan kunde klubben börja lägga snö och en öppning kan ligga väldigt nära i tid.

– Det finns en liten plan för att öppna i helgen. Det är en liten förhoppning, men annars siktar vi på nästa vecka. Då kan vi öppna hälften av bredden och fullängd på backen. Får vi bara kyla ska det nog gå, säger Ulf Godtman.

Högheden kunde börja med snöläggningen natten mot måndag den 4 januari och efter ett avbrott natten efter återupptogs arbetet.

– Vi körde till fredag lunch, sen var kanonerna avstängda under helgen. Vi startade natten mot tisdag sen, säger Godtman.

Det finns förhoppningar om att kunna köra många nätter i sträck.

– Nu är det riktigt bra temperaturer. Och på fredag ska det bli riktigt kallt. Eventuellt kör vi både snöläggning och öppet samtidigt då, säger Ulf Godtman.

Hur känns det att vara så nära att öppna, speciellt med tanke på förra säsongen?

– Det känns härligt. Absolut.

Ulf Godtman räknar med att Höghedens SLK behöver ett eller två kalla dygn till för att definitivt kunna öppna igen.

– Det beror lite på liftgatan och hur kallt vi får där. Jag pratade med dem som körde i natt och det har blivit ganska mycket snö där. Men ett eller två kalla dygn till behöver vi, säger han.

Artikeltaggar

AlpintEdsleskogHöghedens SlalomklubbUlf Godtman

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.