Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Sänkt moms slog igenom på priserna i Åmål

Publicerad:
Märta Elfstedt och Ingeborg Träff deltog för 25 år sedan då PRO kollade matpriserna i Åmåls matbutiker.
Märta Elfstedt och Ingeborg Träff deltog för 25 år sedan då PRO kollade matpriserna i Åmåls matbutiker.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1971

1,8 miljoner kostnad för upprustning av Forsbacka. 1,8 miljoner kronor beräknas en upprustning av de två manbyggnaderna och magasinen på Forsbacka gård gå på enligt ett förslag som uppgjorts av stadsarkitekt Gösta Lindberg. I förslaget räknas med stöd av AMS med 75 procent av kostnaderna. Enligt förslaget skulle det i den yngre mansbyggnaden från 1800-talet inrymmas konferenslokal med en barservering och på övre våningen blir det plats för en lägenhet om tre rum.

1996

Sänkt moms slog igenom på priserna i Åmål. Nu har den första stora undersökningen genomförts om momssänkningen slagit igenom i butikerna. PRO har under flera år haft prisundersökningar och häromdagen genomförde PRO den första undersökningen efter momssänkningen. Den visar att momssänkningen slagit igenom i Åmål.

Momssänkningen skulle slå igenom omedelbart vid nyår och gjorde så också på de flesta håll.

2010

Hemtjänstens mat sämst i Dalsland. Maten, som hemtjänsten levererar i Åmåls kommun, får sämst betyg i Dalsland, av dem som använder sig av servicen. Detta framgår av en undersökning gjord av Socialstyrelsen. Maten i Färgelanda och Mellerud, värderas högst i landet.

- Jag tycker att det är konstigt att skillnaderna är så stora eftersom alla Dalslandskommuner har samma matsedel, säger Riitta Nikkanen, enhetschef på kostavdelningen i Åmål.

Artikeltaggar

ForsbackaForsbacka GolfklubbFritid och livsstilHemtjänstKonsumentPROSamhälleSkatterVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.