Narkotika såldes på högstadieskola – drogtester införs

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Någon form av narkotikaklassade tabletter såldes på Rådaskolan. Fotografiet är en arkivbild från ett helt annat tillfälle.
Foto: Leif R Jansson / TT
Flera föräldrar till högstadieelever på Rådaskolan i Mellerud fick under tisdagen hämta sina barn, eftersom ungdomarna var påverkade, av droger som sålts på skolan. I fortsättningen ska skolan drogtesta de aktuella eleverna.

Händelsen utreds nu av polisen, socialtjänsten har kopplats in och de inblandade eleverna är för tillfället avstängda från skolan.

Fyra polisanmälningar har gjorts.

Tre ungdomar, en 13-åring och två 15-åringar, är misstänkta för eget bruk och en 15-åring är misstänkt för olovlig försäljning eller överlåtelse av narkotikaklassade tabletter.

Såväl polis som socialtjänst har inlett en utredning.

Drogtester införs

Enligt uppgifter till Sveriges Radio Väst ska nu Rådaskolan i Mellerud i fortsättningen drogtesta, vid två tillfällen i veckan, de elever som varit påverkade av de narkotikaklassade tabletter som sålts på skolan.

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.