Hoppa till huvudinnehållet

Ny bra insats av O.M. Entertainyou

Publicerad:
O.M. Entertainyou kom tvåa på Åbytravet förra veckan, med Ole Johan Östre i sulkyn..
O.M. Entertainyou kom tvåa på Åbytravet förra veckan, med Ole Johan Östre i sulkyn.. Foto: Adam Ihse/TT

För drygt 14 dagar sedan segrade O.M. Entertainyou på Åby med Ole Johan Östre i sulkyn. Förra veckan gick det nästan lika bra.

I torsdags återkom ekipaget och i ett lopp inom V64-ramen över 2 140 meter, med innerspår bilen.

Som vanligt öppnade den sjuårige Improve Ås-sonen raskt, men överlät in i första sväng taktpinnen till Mästarnas Mästare som tillhörde de betrodda i loppet.

Ledaren fick bestämma där framme i ett mycket moderat tempo, vilket också betydde att avslutningen blev desto snabbare. I början av upploppet veks O.M. Entertainyou ner på open stretch, men det gick dock inte att utmana Mästarnas Mästare som vann med en längd efter en snabb tid på 1.12,1 de sista 500 meterna. Segertiden blev 1.16,4a/2 140 meter.

17 500 kronor blev det i andrapris vilket innebär att Åmålshästen på sina tre starter i år sprungit in 52 500 kronor.

Hästen tränas av John Ö Jensen och glada ägare är Ingalill och Stefan Johansson.

Ett femtepris denna lite kyliga torsdagskväll på Åby blev det för Marcus Carlssons femåring Imparator Boko, som kördes av Peter Ingves i V64-avdelning 2.

Artikeltaggar

ÅbyÅbytravetÅmålOle Johan ÖstreTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.